Депутат вважає, що комунальна газета перетворилася у видання часів пізнього Брежнєва

  1. Новина відноситься до:

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов просить міського голову Миколу Романюка звернути увагу на діяльність комунальної газети «Луцький замок»: видання, на думку обранця, перенасичене фотографіями мера. 

Про це депутат повідомив у своєму запитанні під час сесійного засідання 27 серпня. 

Зокрема, у депутатському питанні Осіпов зазначає: «Вже протягом багатьох місяців у газеті «Луцький замок» щономеру подається інформація, яка переважно стосується особи луцького міського голови Романюка М. Я. Таке викривлення і однобокість викликані, скоріш за все, бажанням догодити чинному голові». 

Депутат зазначає, що до нього зверталися лучани, які повідомляли, що в газеті в окремих номер по 10-15 фотографій міського голови. 

«Так дійде до того, що в газету будуть вдруковувати додаток або розміщати постери з світлинами міського голови. Складається враження, що комунальна газета «Луцький замок», що друкується за кошти лучан, поступово перетворюється на видання часів пізнього Брежнєва», - йдеться у запитанні. 

На думку Осіпова, саме міський голова дозволяє такий стан речей, або ж не помічає «цей екстаз догідництва». 

Тому депутат запитував, чи планує міський голова зменшити кількість матеріалів про свою роботу та кількість своїх світлин. І чи планує в умовах виборчої кампанії відмовитися від друку інформації про власну діяльність у комунальній газеті. 

На це міський голова відповів, що не втручається в редакційну політику видання. Тим паче, що це заборонено законодавством.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі