На Волині - виставка старовинного одягу

Джерело: Слово правди
  1. Новина відноситься до:

Презентація виставки українського народного одягу кінця  ХYIIII -початку XX століття  відбулася в історичному музеї імені Омеляна Дверницького. 

  Відвідувачі музею зможуть побачити 40 автентичних вишитих чоловічих і жіночих сорочок, блузок, спідниць, фартухів, запасок, плахт, хусток та інших витворів народного мистецтва. Вік багатьох з них – понад 100 років, але вони добре збережені. Ці скарби українського мистецтва свого часу були передані до фондів музею місцевими жителями.

  Наукові співробітники музею розповіли учням 7-а класу гімназії імені Олександра Цинкаловського та їхньому класному керівнику Анжеліці Платаш про історію українського національного вбрання, особливості одягу волинян.

 На презентації звучали вірші українських поетів про вишиванку, усіх зворушили пісні « Моя ти земле» та « Мамині яблуні», які виконав вокальний дует з хору «Любисток» районного будинку культури у складі Людмили Оцалюк та Тетяни Гуз під акомпонемент  на баяні Віктор Тарасюка. Колектив музею щиро вдячний цим талановитим співакам.

  З  повчальними словами до учнів звернулася знана у   місті та за його межами вишивальниця Віра Оніщук, яка розповіла про свій творчий доробок – лише ікон вона вишила понад 100. Талановита майстриня закликала молодь вчитися вишивці і берегти ті вишиті речі, які дісталися нам від бабусь і прабабусь.

  Виставка буде відкрита для огляду впродовж жовтня, тож запрошуємо усіх  помилуватися витворами народного мистецтва.

Богдан ЯНОВИЧ.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі