У Луцьку котельню заборонили експлуатувати без ремонту

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Димохідна труба на вулиці Володимирській потребує ремонту, оскільки, відповідно до висновків експертів, вона перебуває в аварійному стані. В нинішньому вигляді її експлуатувати не можна.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 13 сесії Луцької міської ради сьогодні, 28 вересня.

Так, під час розгляду змін до бюджету депутат Сергій Була пропонував виключити 400 тисяч гривень для ДКП «Луцьктепло» на ремонт труби котельні, розташованій на вулиці Володимирська.

Але, як повідомила директор підприємства Валентина Малютіна, під час огляду майна ДКП «Луцьктепло», контролюючі органи виявили аварійний стан труби. Там осипається цегляна кладка і є експертний висновок з забороною використовувати котельню, якщо її не відремонтувати.

«Рахунки підприємства арештовані, тож самотужки підприємство не може відремонтувати, щоб не чекати. Оскільки наближається опалювальний сезон, ми вже уклали договір з підприємцем і поки розбираємо, і понижуємо трубу, бо іншого виходу немає. Інших альтернатив забезпечити цей мікрорайон міста теплом, ніж від котельні на Володимирській, – немає», - пояснила вона.

Депутат Сергій Була мотивував своє прохання тим, що відповідно до рішення тимчасової контрольної комісії, на ДКП «Луцьктепло» виявили численні зловживання і члени комісії вимагали звільнити відповідальних осіб. Натомість Валентина Малютіна зауважила: рекомендації то надійшли, а ось чому члени комісії прийшли до таких висновків – незрозуміло.

«Згідно з результатами роботи комісії ми отримали висновок на одному аркуші з рекомендаціями, без жодних мотивацій. Я просила: дайте мотивацію, не можна ж звільнити людей за рекомендацією, дайте мені документ на підставі чого ви прийшли до такого висновку? Кого ми маємо звільняти? За кошти підприємства зараз відповідаю я. Василевський (Артур Василевський – заступник директора підприємства, колишній депутат міськради – ред.) - в довготривалій відпустці, головний бухгалтер – звільнена. Кого треба звільняти?», - звернулася вона до депутатів.

Урешті, депутати проголосували за те, аби все-таки виділити 400 тиясч гривень на ремонт димохідної труби котельні «Луцьктепла».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі