Перші луцькі тролейбуси. ФОТО

Перші луцькі тролейбуси. ФОТО
  1. Новина відноситься до:

Тролейбусний рух в місті започаткували українські машини «Київ-6», що випускалися з 1968 по 1973 роки Київським заводом електротранспорту, пишуть у групі Громадський транспорт Луцька.

За час виробництва випустили 336 екземплярів цього тролейбуса. Це був перший серійний тридверний тролейбус у Радянському союзі, а від своїх попередників відрізнявся великою площею скління, кращим та просторішим салоном.

Його довжина становить 11,57 метра, електродвигун ДК-207Г1 потужністю 110 кіловат, кількість сидячих місць - 41, загальна пасажиромісткість - 120 людей.

Перші 15 тролейбусів цієї моделі прибули до Луцька в 1970 році, а під час запуску регулярної експлуатації їх кількість налічувала 30 одиниць. Тролейбуси отримали прізвисько «киянка» та працювали в нашому місті до першої половини 80-х.

Слід звернуту увагу на борт 23, кузов якого тривалий термін зберігався на території депо і був останнім представником моделі «Київ-6». Були плани про перевезенню його до Москви в музей, але не вдалося, і в січні 2011року його утилізували.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі