Арештували заступника начальника податкової Луцька

Джерело: Прокуратура Волинської області
  1. Новина відноситься до:

Заступника начальника Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області підозрюють у вимаганні хабарів.

Встановили, що посадовець із січня до серпня цього року спільно із іншими службовими особами організовували штучні умови для підприємців, за якими ті були змушені сплачувати неправомірну вигоду в розмірі 20-30 відсотків від суми, зазначеної в декларації, для повернення їм суми бюджетного відшкодування, повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області. 

Окрім того, податківець змушувала підприємців передавати службовим особам інспекції гроші за формальне проведення документальної перевірки підприємницької діяльності та зменшення податкових зобов’язань.

Зокрема, із січня до серпень від одного із підприємців заступник начальника податкової Луцька одержала неправомірну вигоду в сумі 116 тисяч гривень за безперешкодне повернення бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

Також, 21 серпня посадова особа отримала неправомірну вигоду в сумі 45 тисяч гривень від громадянина за подальше неперешкоджання нею в роботі підприємства, після чого її було викрито співробітниками прокуратури Волинської області та Служби безпеки України у Волинській області.

Нині щодо підозрюваної обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із носінням електронного засобу контролю.

Триває досудове розслідування.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі