У Заріччі нарешті добудують дитсадок

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Будівництво сучасного дитсадка у селі Заріччя Володимир-Волинського району завершать вже навесні наступного року. Декілька років зведення навчального закладу гальмувало відсутність коштів, а відтак, розрахунок за виконані роботи. Будівництво змушені були призупинити. Однак, справу вдалося зрушити з місця після виділення майже двох мільйонів гривень з обласного бюджету. Чи за призначенням витрачені кошти і, власне, те, як виконані роботи, - оглянув голова обласної ради Ігор Палиця.

Заріччя – приміське село поблизу Володимира-Волинського. Розташування населеного пункту у приміській зоні - і перевага, і мінус. Добре тим, що у місті простіше знайти роботу, краще транспортне сполучення, але все ж село, у порівнянні з містом, лишається в тіні. От хоч би у плані розвитку власної інфраструктури.

Зокрема, у Заріччі не було дитячого садка. Здавалося б, що проблема вирішувалася легко – батьки, їдучи на роботу, могли завозити малят у міський садок. От лиш маленьким зарічанцям там були, м’яко кажучи, не дуже раді. Справа в тім, що дошкільні навчальні заклади у Володимирі-Волинському переповнені, батькам стали відмовляти у проханні прийняти їхню дитину.

Зарічанський сільський голова Ігор Пальонка каже, що була навіть домовленість із Володимир-Волинською міською радою, аби з сільського бюджету перерахувати частину коштів за перебування зарічанських дітей в садочках міста. Та це не вирішувало проблеми. Залишався лише один вихід - будувати дошкільний заклад у Заріччі.

Сільська рада розробила проектно-кошторисну документацію, зібрала необхідний пакет документів та отримала дозвіл на будівництво. Після проведеного тендеру визначили переможця - луцьку фірму "Енергія".

Ігор Пальонка розповідає, що в 2013-2014 роках державне казначейство погано проводило кошти, через що не здійснювалася оплата за виконані роботи, відповідно, будівництво призупинилось. Справа зрушила з мертвої точки лише минулого року, коли отримали фінансування з фонду регіонального розвитку. На сьогодні підрядником виконання робіт з реконструкції дитсадка є луцька будівельна фірма "Житлобуд-2". Із обласного бюджету на будівництво дитячого садка виділили мільйон 700 тисяч гривень. Днями голова обласної ради Ігор Палиця відвідав заклад, аби перевірити, чи за призначенням використовуються державні кошти. Поки що результатом задоволений - більшість будівельних робіт усе ж встигли завершити. Вже підведені опалення і вода. Залишилися внутрішні роботи, які планують закінчити до весни.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі