Харківські театрали везуть до Луцька дуже побутову драму

На «Мандрівний вішак» харківські театрали студії «Публіцист» привезуть свою найсвіжішу роботу — дуже побутову драму з позначкою 18+ «Десь там і біля» («Где-то и около») за п’єсою одеського драматурга Ганни Яблонської, яка 5 років тому, в свої 30 років, загинула внаслідок теракту в аеропорту Домодєвово. 

У «Публіцисті» стверджують, що найкраще про їхню виставу говорить цитата з Достоєського: «Хочется воздуха, воли, свободы; но вместо воздуха и свободы бродишь один без цели по засыпанным песком и известкой улицам и чувствуешь себя как бы кем-то обиженным — право, ощущение как будто похожее. Известно, что половина горя долой, лишь бы подыскать кого-нибудь виноватого в нем перед вами, и тем досаднее, если подыскать решительно некого».

Довідково:

Театр-студія «Публіцист» був заснований 1983 року як простір для вільного мислення та самовираження в театралізованій формі. У радянські часи «Публіцист» ігнорував цензуру і радянську пропаганду, звертаючись у своїй творчості до поезії Висоцького, драматургії Платонова, абсурду Іонеско. У незалежній Україні театр працює з харківськими сучасними авторами та ставить класику світової літератури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі