Маленькі лучани опановували мистецтво хенд-мейду. ФОТО

Впродовж двох місяців у арт-галереї ЦУМу, що в обласному центрі, діти опановували мистецтво хенд-мейду. Під супроводом народних майстрів вони виготовляли листівки, вироби із сіна, навчалися ліпленню з глини, розмальовували печиво, створювали текстильну іграшку, вишивали бісером, виготовляли шоколадні смаколики, і за це отримали сертифікати маленьких шоколатьє.

Про це повідомляє прес-служба Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Загалом, протягом літніх канікул дітлахи відвідали більше 40-ка цікавих та неповторних майстер-класів. Брали участь у хенд-мейдах діти від 5-ти до 12-ти років, тема та складність занять підбиралася відповідно до вікової категорії.

Такі майстер-класи допомагають розвивати творче мислення, художні здібності та майстерність дитини ще змалку. Водночас це хороша можливість провести вільний час корисно та продуктивно. Тепер виготовляти подібні вироби дітлахи можуть і вдома. Задоволені майстер-класами і батьки, які були завжди сильною опорою для своїх чад.

Зазначимо, що майстер-класи відбувалися в рамках проекту «Фонд розвитку навчального закладу» програми «Сучасна освіта», яку впроваджує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Його основна мета – сприяти розвитку творчого потенціалу учнів та забезпечити комфортні умови для навчання та виховання. В 12 навчальних закладах міста вже кілька місяців діють фонди розвитку, які створені за ініціативи батьків. Незважаючи на те, що фонди розвитку навчальних закладів почали працювати відносно недавно, їх плани та ідеї вже реалізовуються.

Зокрема, за їх підтримки відбувалися навчально-виховні, культурно-масові та спортивні заходи, для розвитку освітніх закладів було залучено майже 500 тисяч гривень позабюджетних коштів. Активність та ініціатива дорослих не лише сприяє покращенню умов навчання дітей, але й зменшує фінансове навантаження на батьків.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі