Новини минулого: 29 серпня

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 29 серпня 1970.

Вивчатимуть космос. В Луцький планетарій приходять і групами, і поодинці. Багатьох цікавлять будова Всесвіту, матерії, закони природи тощо. За шість років існування планетарію його відвідало більш як 147 тисяч екскурсантів, яким прочитано 2630 лекцій. Тут чигають лекції на 80 різноманітних тем. Успішна робота планетарію відіграє значну роль у формуванні матеріалістичного світогляду і в практичному здійсненні атеїстичного виховання.

А нещодавно при Луцькому планетарії відкрито філіал Львівського відділення Всесоюзного астрономо-геодезичного товариства. До нього увійшли місцеві любителі астрономії та геодезії. Вони будуть проводити астрономічні дослідження, геодезичні вимірювання, складати астрономічні прилади, вести атеїстичну пропаганду.

При філіалі створено також юнацьку секцію. Члени її - учні старших класів шкіл Луцька. Нині юнаки й дівчата на заняттях секції спостерігають метеорити. Поряд з практичними заняттями оволодівають теоретичними знаннями з різних галузей науки.

Наклепники дістали по заслугах. ДЕЛІ, 28 серпня. (ТАРС). Індійський уряд прийняв рішення остаточно заборонити діяльність в Індії філіалу британської радіомовної корпорації як таку, що «завдає шкоди національним інтересам країни». Делійському кореспондентові Бі-Бі-Сі та телевізійній знімальній групі запропоновано в триденний строк залишити межі Індії. Як відзначає тутешня преса, причиною цього рішення є показ по англійському телебаченню серії документальних фільмів про Індію, що грубо перекручують сьогоднішню дійсність і пройняті неприкритою злобою до політики миру та прогресу, обраної незалежною Індією. Представник МЗС Індії охарактеризував дії керівництва Бі-Бі-Сі, яке санкціонувало демонстрацію наклепницьких телефільмів, що ображають національну гідність індійського народу, як «вкрай небажані і шкідливі».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі