Презентували проект «Urbs Luceoria - Грод Луцький»

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

У приміщенні Художнього музею Луцька відбулася презентація мистецького проекту «Urbs Luceoria - Грод Луцький».

Він приурочений 930-ій річниці міста, передбачає промоцію Луцька в Україні та за кордоном, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів зазначила, що ініціаторами проекту є митці творчого об’єднання «Куля». Вони презентують історію Луцька у власній інтерпретації. Їхня творчість різножанрова. Роботи митців сформовані в експозицію мандрівної виставки, що експонуватиметься, щонайперше, у містах-побратимах Луцька та у країнах, представники яких 1429 року були учасниками історичного з’їзду європейських монархів у Луцьку.

Один з ініціаторів проекту - Олександр Дишко зауважив, що це третій проект мистецького об'єднання «Куля» пересувних виставок. Його ціль показати і розповісти людям про наше місто і край.

«Перша виставка називалась «Кліо: Назад до Європи». Ми її повезли містами західної України. Друга виставка також подорожувала містами нашої країни. Цю виставку, присвячену 930-річчю Луцька плануємо повести до Європи і посприяти популяризації Луцька, аби зацікавити потенційних туристів», - наголосив він.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі