На Волині учні розпочнуть навчання з новими шкільними дошками

Джерело: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом»
  1. Новина відноситься до:

Навчальний рік з новими шкільними дошками розпочнуть учні однієї з волинських шікіл за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

Школі у селі Невір, що на Любешівщині, 22 роки. Громада своїми силами збудувала навчальний заклад, аби діти могли здобувати початкову освіту у своєму селі. Весь цей час батьки школярів дбають про матеріальне забезпечення та оснащення будівлі. Часто самі виконують ремонтні роботи, але на оновлення технічного обладнання навчального закладу батьківських коштів не вистачає.

Коли у травні цього року в Любешові відкрили представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», невірська ініціативна громада створила проект із придбання звичайних шкільних дошок, адже ті, які були до цього, не змінювали ще з часів будівництва закладу. Старі дошки були вже зношені, щоб поліпшити вигляд, їх постійно фарбували, діти не завжди бачили написаний текст – це спричиняло незручності у навчанні та негативно впливало на успішність.

У любешівському представництві Фонду невірян підтримали. Через два тижні в усіх дев’яти класах школи почали облаштовувати нові дошки.

«Держава не виділяє кошти на освіту, а якщо виділяє , то це якісь копійки, яких не вистачає для якісного освітнього процесу. Не можна одними критеріями оцінювати те, які знання ми даємо в селі, і те, які можливості має міська дитина. Я вважаю, що потрібно не закривати школи у селах, а навпаки – розвивати їх. Бо якщо є село, в якому народжуються діти, які хочуть тут далі жити та працювати на рідній землі, то чому не допомогти їм у цьому?», – каже народний депутат України, освітянка за фахом Ірина Констанкевич.

Директор Невірської школи І-ІІ ступенів Раїса Крат зазначає, що такі дошки значно покращать якість навчально-виховного процесу як для учнів, так і для вчителів. Адже на них легше писати, та й краще видно написане.

Зараз у школі навчається 91 дитина. Уже за кілька тижнів учителі пояснюватимуть учням матеріал на нових дошках. Тоді ж школярі матимуть змогу протестувати цей інвентар. А жителі села з цікавою назвою Невір повірили: змінити життя на краще можна, потрібно лише трішки докласти зусиль.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі