Сусваль, Світанкове чи Могильне: волинське село хочуть знову перейменувати

Чергові збори жителів села, на яких вкотре обговорювали питання назви села, відбулися 21-го серпня в нещодавно перейменованому селі Сусваль (офіційна назва від 6-го червня) Володимир-Волинського району, - пише БУГ.

“Якщо ми розпочнемо із перейменування села, то ми не розглянемо інші питання. Зараз всі пересваримось, як було минулі рази… Добре. З приводу назви села я можу дати вам газету “Голос України” від 2-го червня 2016-го року № 101, де прийнято ВРУ Постанову, що село Жовтневе перейменували на село Сусваль. І вже в державних реєстрах ніде немає села Жовтневе” – розпочав Микола Тріль, обраний головою зборів.

Жителі села на попередніх зборах погодили можливу нову назву села Вересневе і тоді зібрали 114 підписів та відправили пакет документів до Верховної Ради. Проте, як зазначив голова сільської радиСергій Панасевич, паралельно із документами за назву Вересневе, ініціативна група за ніч зібрала понад 300 підписів за назву Жовтневе. У підсумку ВРУ залишила назву Сусваль.

Під час обговорення висунули низку пропозицій щодо можливої нової назви села: Молодіжне, Могильне (історична назва), Благодатне, Волинське, Щасливе, Світанкове, Ревінь. Озвучивши пропозиції, голова зборів перейшов до обговорення інших питань, а тим часом дав можливість селянам обдумати пропозиції.

Також селяни запропонували назвати центральну вулицю на честь загиблого Героя. Та коли сільський голова Панасевич запитав дозволу в батька, Остапа Сусваля, то він дав категоричну відповідь: “Ні назви села, ні вулиці не хочу”.

Голосування за нову назву села пройшло в два етапи. При першому визначили трійку кращих: Щасливе, Могильне та Світанкове. У фінальному голосуванні найбільшу підтримку в 26 голосів здобула назва Світанкове. Саме з такою пропозицією назви села наразі відправлять до ВРУ.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі