Відновлення УГКЦ на Волині: освятили новий храм

  1. Новина відноситься до:

Віряни парафії Преображення Господнього у селі Положево Шацього району в п’ятницю, 19 серпня, святкували не тільки свій храмовий празник, а й взяли участь в урочистості, котра ввійде в історію не тільки цього села, а й в новітню історію відновлення УГКЦ на Волині.

Так, Владика Йосафат у співслужінні чисельного духовенства екзархату та гостей освятив новозбудований храм. Про це повідомили у Луцькому екзархаті Української греко-католицької церкви.

Нагадаємо, у серпні 2011 рокув селі Положево Шацького району на Волині відбулось посвячення фундаменту церкви. ФОТО. Храм заснували на честь Преображення ГНІХ (Господа Нашого Ісуса Христа).

З історії парафії

21 квітня 2009 року отцем Богданом Іващуком була відслужена перша Божественна Літургія в будинку, де і посьогодні проживає душпастир. Саме молитва стала основоположним каменем, для формування громади в селещі Положеве. З того часу, отець Богдан також почав вести активну катехитичну діяльність з дітьми, молоддю та дорослими. Паралельно з цим тривала клопітка праця для збору та оформлення необхідної документації (реєстрація парохії, виділення ділянки для будівництва храму). Опісля, за рішенням сесії сільської ради, громаді УГКЦ було виділено земельну ділянку площею 0,25 га.

На свято Преображення Господнього (19 серпня) 2009 року участь в святкових богослужіннях взяло близько 30-ти вірних. А вже 15 лютого 2010 року, на празник Стрітення Господнього, відбулося посвячення нової каплиці та Архиєрейська Божествена Літургія, яку очолив місцевий ієрарх Кир Йосафат (Говера).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі