У місті підняли прапор, який привезли з АТО

Джерело: Волинський інформаційний портал
  1. Новина відноситься до:

На площі Київського майдану, перед будинком Волинської обласної державної адміністрації, підняли прапор, під яким вже понад рік українські воїни захищають територіальну цілісність нашої держави.

Урочистості з нагоди відзначення Дня прапора та Дня міста Луцька відбулися 23 серпня, повідомляє «Волинський інформаційний портал».

У липні 2014 року полотнище Державного Прапора із собою взяли офіцери обласного військового комісаріату, які виїхали у зону проведення антитерористичної операції для заміщення вакантних посад у 51-й бригаді. Саме цей стяг височів на бойових позиціях і техніці бійців бригади. Таку ж саму функцію символ держави виконував у розташуванні першого батальйону територіальної оборони восени 2014-го.

Після повернення прапора до обласного комісаріату, на ньому перед від’їздом стали розписуватися всі військовослужбовці, які були призвані захищати країну на Сході.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик привітав лучан та гостей міста із святом та підкреслив, що український народ тисячоліттями боровся за свободу своєї землі, при цьому, залишаючись мирним.

Він також додав, що кожен українець повинен пам’ятати, що піднятий прапор политий кров’ю наших бійців і саме вони в минулому році першими прийняли удар.

Заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик теж наголосив на важливості відзначення Дня Прапора і висловив надію, що незабаром в Україні з’явиться еліта, яка здатна на самопожертву і яка не буде купуватись та продаватися за особисті вигоди чи тимчасові матеріальні зручності.

Всіх тих, хто віддав життя за свободу і незалежність нашої України, вірив та боровся за соборність та недоторканість її земель вшанували хвилиною мовчання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі