Як зберегли летовища у Рівному й на Волині. ФОТО

  1. Новина відноситься до:

Рівненський аеропорт, який з 10 липня запустив перші чартерні рейси, до Анталії, нині домовляється про регулярні перельоти до Любліна та Варшави. Наразі йдеться про два рейси на тиждень до Любліна. Вартість перельоту - від 20 до 50 євро, - повідомляє Волинська газета.

Влада Рівненщини, на відміну від Волині, своє летовище зберегла в дієздатному стані.

«Доки два волинських аеродроми відвернулися від цивільних авіаперевізників, а третій узагалі врізав дуба, сусіднє рівненське летовище не лише налагодило чартерні авіарейси в турецьку Анталію, але от-от запустить маршрути... у Люблін!

Це означає, що пасажирські літаки з волинянами будуть летіти над головами самих волинян, але жодного стосунку до нашої області не матимуть», - пише Світлана Кома на «Волинській газеті».

Газета «Рівне вечірнє» деталізувала нову ідею:

«Рівненський аеропорт домовляється про регулярні перельоти до Польщі. Відкрити рейс планує туроператор «TPG» разом з авіакомпанією «Bravo Airways», які наразі відправляють літаки до турецької Анталії з Рівного.
 



На фото прес-служби Люблінського аеропорту та Романа УСТИМЧУКА: сусіднє летовище в постійному русі.

– Наша делегація провела ділові зустрічі у Польщі, – розповів директор рівненського аеропорту Ігор Насинюк. – Відбулися результативні переговори з керівництвом люблінського та двох варшавських аеропортів – імені Фредеріка Шопена та Модлін. Проте поки що йдеться про два рейси на тиждень до Любліна – у четвер та неділю. Вартість квитка становитиме 20-50 євро. Тривалість перельоту – 40 хвилин».

Нагадаємо: цивільний аеропорт в селі Крупа Луцького районуну фактично не діє, а реанімувати його, створивши спочатку комунальне підприємство Луцької міської, а потім і облради. так і не змогли.


На фото Район.Луцьк: Колишній цивільний аеропорт в Крупі, що поблизу Луцька, закрили в 1997 році

Військовий аеродром у Луцьку використовується лише армією.
 

На фото Волинських Новин: військовий аеродром у Луцьку

А третій потужний майданчик для авіаперельотів – в селі Жовтневому (Могильному) Володимир-Волинського району – розікрав український генералітет після того, як звідти забрали підрозділ армійських гелікоптерів, перебазувавши військову частину на Львівщину.

Тилові щурі діяли з розмахом: демонтували навіть злітно-посадкову смугу, будівництво якої розпочалося ще за Польщі, продовжилося «за перших совєтів» та німців, і завершилося вже після війни.
 

На фото Вісник+К: аеродром у Жовтневому, на якому сідав літак Хрущова, розікрали

Між тим влада Рівненщини своє летовище зберегла в дієздатному стані. А аеропорт у Любліні збудували взагалі в 2012 р., вирубавши величезну ділянку лісу: так приготувалися до Євро-2012. Наразі летовище розвиває нові напрямки, тож буквально цими днями перші пасажири відправилися на відпочинок у болгарський Бургас…

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик під час оперативної наради 25 липня повідомив, що військовий аеродром, що у передмісті Луцька, хочуть зробити й цивільним. З його слів, під час останнього візиту в Київ велося активне обговорення питання щодо розміщення на території військового аеродрому і цивільного водночас.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі