Стіну луцького будинку прикрасили масштабним тризубом

  1. Новина відноситься до:

Торець будинку за адресою Волі, 20 у Луцьку відтепер прикрашає масштабне стилізоване зображення тризубу.

Автор роботи – вуличний луцький художник Андрій Присяжнюк, який працював у парі зі своїм львівським товаришем Сергієм. Презентація графіті відбулася 22 серпня. Над «полотном» художник разом зі своїм товаришем трудилися близько п’яти днів, а саму ідею використати стіну для великого малюнку Андрій виношував понад рік.

«Спочатку я планував із художником Сергієм Радкевичем намалювати Святого Миколая, покровителя міста. Ця ідея нам не вдалася, бо за невідомих мені причин не знайшла належної підтримки. Цей проект був закритий. А на це літо я ескіз змінив», – розповідає автор роботи.

Райтер каже, що вибір тризубу підказала локація. Справа в тім, що на місці скверу, що навпроти гімназії №4 свого часу було старе православне кладовище, де були поховані герої визвольних змагань початку ХХ століття.

Художник розповідає, що малюнок досить дорогий, втім поки що вартість остаточно не підрахована. Значну підтримку у вигляді фарби надало підприємство «Капарол Україна».  Сама ж праця Андрія і його друга – безплатна.

«Це перша робота для мене такого масштабу і я відчував свою відповідальність, хвилювався. Тому і звертався до свого товариша зі Львова, який є професійним художником і допомагав мені», - зазначає Андрій.

Підбираючи колористику, каже художник, намагалися перед усім створити зображення, яке би вливалося в кольори міста, його естетику, а не дисоціювало загальну картину. Надалі на думку Присяжнюка варто більше уваги звертати на спальні райони Луцька, аби стіни кам’яних джунглів ставали більш кольоровими та привабливими для містян.  

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі