У Луцьку – виставка робіт майстра народного мистецтва Ольги Родкіної

  1. Новина відноситься до:

В межах заходів з нагоди Дня міста та Дня незалежності України 18 серпня о 12.00 в арт-галереї «Луцьк» (вулиця Богдана Хмельницького,1) відбудеться відкриття виставки робіт майстра народного мистецтва з міста Дніпра Ольги Родкіної «Наповню світ красою…». Про це повідомляють на сайті міськради.

 Родкіна Ольга Дмитрівна - майстер народного мистецтва, член Національної спілки народного мистецтва України та об’єднання майстрів народного мистецтва м. Дніпра. Займається традиційною українською вишивкою та лялькарством.

   Учасник міських, регіональних та всеукраїнських виставок та фольклорно-етнографічних заходів, де представляє роботи як майстер української вишивки та лялькарства.

   Створює іграшки з яскраво виявленими етнографічними особливостями, характерними для Середньої Надніпрянщини. Серія ляльок «Ой на Івана, ой на Купала», виконана майстринею, була відзначена на виставці традиційної народної іграшки «Різдвяна казка» та представляла мистецтво дніпропетровського іграшкарства у м. Львові на міжнародній виставці «Етнолялька».

   Відроджує техніки української вишивки («курячий брід», виколювання, вирізування, «солов’їні вічка», рушникові шви). До 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря вишила обкладинки до збірок поезії Т. Г. Шевченка, які демонструвались на виставці «Тарасове життя на рушникові». Серія весільних рушників експонувалась у Болгарії на міжнародній виставці «Рушники Подніпров’я». Удостоєна звання Лауреата мистецької премії ім. Тетяни Пати.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі