Вулицю Лесі Українки ремонтують через стару каналізацію

Вулицю Лесі Українки ремонтують через стару каналізацію

Реконструкцію вулиці Лесі Українки розпочали заради заміни системи зливової каналізації, адже старі лотки вже не виконують своїх функцій.

Про це в інтерв’ю «Волинь24» розповів головний архітектор проектів творчої архітектурної майстерні «Балан та Стельмащук» Олександр Балан.

Розробник проекту реконструкції головної пішохідної вулиці Луцька каже, що потреба реконструкції виходить з необхідності заміни аварійних лотків водовідведення.

«Вулиця повинна бути суха під час дощу, а лотки зливової каналізації, встановлені 30 років тому, вже зруйнувались. Це вже призводить до підтоплень підвалів, а через рік-два на вулиці під час дощу було б все затоплене. Нібито можна було б одні лотки вийняти і поставити інші, але тоді довелося б зривати бруківку», - пояснює архітектор.

Нагадаємо, вартість ремонтних робіт на цій вулиці, протяжністю 200 метрів, становить 8,1 мільйона гривень, і це в той час як на багатьох віддалених від центра вулицях набагато гірша ситуація – з дорожнім покриттям, освітленням.

А що стосується зливової каналізації, то це взагалі багаторічна проблема міста, і слід зауважити, що є вулиці, де люди дійсно страждають від підтоплення.

Як добре відомо лучанам, після кожного дощу утворюється «море» на Кравчука.

Немає можливості перейти дорогу на вулиці Гордіюк.

А через відсутність каналізації в окремих мікрорайонах, наприклад, Вересневому та на Маломелянівському масиві, люди користуються самозбудованими зливовими ямами, що призводить до підтоплення підвалів будинків, створює загрозу їхньої руйнації.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі