У Луцьку видаватимуть підручники, що вчитимуть дітей любові до тварин

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Підручники для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, що навчатимуть, як поводитися із тваринами, видаватимуть у Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету, - повідомляє Інформаційне агенство Волинські Новини.

Так, директор КП «Ласка» Дани Новарчук розповіла про Програму формування етично-екологічної культури, гармонійних відносин людини і природи для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька на 2016-2018 роки.

«У межах програми запровадять спеціальні уроки у навчальних закладах міста, під час яких розповідатимуть про те, як потрібно поводитись з живою природою. Для цього предмету ми хочемо видати спеціальні підручники та брошури на тему «Як поводитись із твариною на вулиці». Ці книжечки матимуть обмежений тираж», - розповіла очільниця підприємства.

З її слів, з міського бюджету коштів на фінансування програми фактично не потрібно, адже усі уроки проводитимуть в межах виховних годин.

Та й, власне, на видавництво книг потрібна відносно незначна сума – 3 тисячі гривень на рік, наступного року – 5 тисяч, й ще через рік - 10.

До слова, основним завданням Програми є вирішення питань щодо гуманного ставлення дітей до оточуючого світу, прививання любові до менших істот, задля виховання підростаючого покоління, зниження злочинності, адже саме у шкільному віці дитина пізнає світ, починає вивчати його і формувати думку про нього.

«Гуманність – це запорука виховання гідної людини і майбутнього нашої держави. Виховуючи у малят любов до природи, рідної землі, навчаючи їх оберігати і примножувати навколишню красу, ми формуємо зачатки екологічної і моральної свідомості, духовності, гуманізму. Виховані в любові юні громадяни України, які житимуть у третьому тисячолітті, мають бути позбавлені жорстокості, користолюбства, усвідомлювати, що святий обов’язок кожного – не завдати шкоди живому світові. Питання екологічного виховання та освіти населення, а особливо наймолодших членів суспільства, - одне з найважливіших», - кажуть автори Програми.

Зауважимо, що в Луцьку проживає 22 297 дітей шкільного віку, серед них діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-інваліди, діти, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської аварії. І, як доводить практика, спілкування із тваринами і уроки любові до них сприяють не лише усуненню фізичних проблем зі здоров’ям, а й психологічних.

«Проблем у нас зараз багато, а економічних можливостей – обмаль. Але ж діти не можуть чекати, поки відбудуться кардинальні зміни в підготовці медичних і педагогічних кадрів. Ми повинні ростити дітей здоровим і загартованим. Педагоги займаються самоосвітою, поглиблюють знання з психології, народної педагогіки, фізіології, санітарії, медицини. Але без всебічних знань у сучасних екологічних умовах майже нікому нам не обійтися. І шукати відповіді на всі питання, що ставить перед нами життя, треба невідкладно», - резюмувала захисниця тварин.

Тим часом, члени виконавчого комітету такий проект рішення підтримали.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі