За кошти на реконструкцію вулиці Лесі Українки можна відремонтувати понад 20 дворів

Джерело: Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

За кошти, які витрачають на скандальну реконструкцію вулиці Лесі Українки, можна відремонтувати понад 20 прибудинкових територій.

Про це розповів депутат міської ради Ігор Поліщук в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE".

Так, в обговоренні взяли участь перший заступник міського голови Тарас Яковлев та депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

Нагадаємо, щодо проекту реконструкції вулиці Лесі Українки, яку планують завершити до Дня Незалежності України, виникає чимало запитань. Зокрема, лучани сумніваються в доцільності зрізання деревзаміни ліхтарів, яким лише п’ять років, суперечки викликає використання історичної «трилінки». А найбільше містян турбує вартість і доцільність самого проекту.

Тарас Яковлєв, вважає, що така реконтукція сприятиме туристичній привабливості міста.

Натомість Ігор Поліщук переконаний, що насамперед потрібно ремонтувати вулиці, які знаходяться в критичному стані і створюють безліч незручностей для містян.

"Безумовна певна реконструкція центральних вулиць потрібна, щодо проспекту Волі - це освітлення і тротуар, на Лесі Українки - зливні каналізації. На жаль, ситуація з бюджетом в Луцьку така, що місто не може собі дозволити витрати 8 мільйонів гривень на реконструкцію вулиці Лесі Українки та 40 мільйонів - на розширення проспекту Волі. Наразі у нас склалася складна ситуація з дорогами і прибудинковими територіями. Зокрема, за 8 мільйонів можна відремонтувати 20-30 прибудинкових територій", - стверджує Ігор Поліщук.

У своїх підрахунках депутат посилався на інформацію, яку отримав від попереднього начальника ЖКГ Луцька. Згідно з даними, ремонт однієї прибудинкової території обходиться приблизно у 300-400 тисяч гривень.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що вартість ремонтних робіт на ційвулиці, протяжністю 200 метрів, становить 8,1 мільйона гривень. Багато хто вважає, що це нонсенс – витрачати таку суму на оновлення центральної вулиці, в той час як на багатьох віддалених від центру міста вулицях набагато гірша ситуація – з дорожнім покриттям, освітленням тощо.

Окрім того, депутат продемонстрував фотографії вулиць, які знаходяться в критичному стані і потребують негайного ремонту. Це вулиці Привокзальна, Перемоги, Рівненська, Грушевського, Кондзелевич, Ковельська тощо. Він наголосив, що ці вулиці - не околиці міста, вони знаходяться в межах 3-5 кілометрів від центру міста і також впливають на туристичну привабливість Луцька.

До слова, Ігор Поліщук тричі запитував під час ефіру в Тараса Яковлєва, чому не оголосили тендер на реконструкцію вулиці Лесі Українки, адже цього вимагає закон. На жаль, заступник міського голови так і не дав відповіді на це питання.

Нагадаємо, на ремонт вулиці не оголошували тендер і об’єкт поділили на частини. При цьому, згідно з законодавством, дробити об’єкти на менші частини для уникнення тендерних закупівель, заборонено

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі