Призупинили скандальне будівництво у Луцьку

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Лучани, жителі будинків по проспекту Відродження 47 та 53а домоглися у міської ради скасування декларації про початок будівництва багатоповерхівки на території в 15 м.кв, яка знаходиться впритул до їхніх будинків. Підприємство, яке розробляло проектну документацію на цей проект, оштрафували на 130 тисяч гривень, - передає Інформаційне агентство Волинські Новини.

Про це стало відомо 05 серпня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Нагадаємо, мешканці будинків № 47, 53а, що розташовані по проспекту Відродження, надзвичайно обурені спорудженням десятиповерхового торгово-офісного центру навпроти власних помешкань. Люди висловлювали своє обурення стосовно дій забудовника бунтом та цілодобовими чергуваннями біля забудови. Відтоді місцеві мешканці почали піднімати питання про законність будівництва та збирати підписи проти забудови.

Врешті, під тиском жителів, депутати луцької міської ради прийняли рішення перевірити законність будівництва, аби відшукати відповіді на питання лучан. Інспекцію скандальної забудови по проспекту Відродження 47 та 53а доручили відділу архітектурно-будівельного контролю держархбудконтролю при Луцькій міській раді.

Начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Юрій Маслюк зачитав заключення перевірки, та офіційно повідомив про рішення призупинити будівельні роботи по проспекту Відродження 47 та 53а

«Декларація скасована, будівництво не може продовжуватись. ПП «Спецпроект», яке розробило проектну документацію для забудовника з порушеннями чинного законодавства оштрафовано на 130 тисяч гривень. Якщо забудовник не згоден і хоче продовжити будівництво, він повинен розробити новий проект та подати нову декларацію. Або ж, оскаржувати рішення в суді», – підсумував Юрій Маслюк.

Сьогодні на засідання комісії прийшло понад два десятки мешканців проспекту Відродження 47 та 53а.

Цікаво, що головного архітектора міста Леоніда Герасимюка на слуханні проблемного питання по Відродженню 47 та 53а не було.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі