Одинадцять художників привезли до Луцька виставку

Джерело: ВІП

Одинадцятеро художників Ківерцівщини представили свої картини у Луцьку. Виставку урочисто відкрили на другому поверсі Волинської обласної ради 4 серпня, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Понад сотню картин різноманітної техніки виконання та тематики привезли до обласного центру художники з Ківерцівського району. Серед них – лише один професійний художник, решта ж – просто народні умільці, серед яких і колишній правоохоронець, і перекладач з вірменської, і студентка-програміст, і ті, у кого мистецтво – сімейне захоплення.

До слова, це вже четверта виставка районного формату у стінах Волиньради. Утім попередні – Ковельського та Камінь-Каширського районів і міста Нововолинська – були менш чисельними. Ківерцівщина ж презентувала аж 102 картини.

«У цих картинах і є той патріотизм, який можна назвати справжнім. Люди люблять місце, де живуть, і від почуття любові творять ці картини», - розповів про виставку її організатор, голова обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін. За його словами, виставка діятиме у стінах Волиньради щонайменше два місяці.

Народна майстриня Галина Міндер презентувала дуже неординарні роботи. Серед іншого, її творчість представлена на виставці цікавими аплікаціями, виготовленими з деталей, вирізаних з старих рушників, що вишиті гладдю. Жінка розповіла, що мала вже три персональні виставки.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, присутній на виставці, висловився з приводу того, що виставка відбувається символічно на фоні непоправної втрати – смерті Миколи Кумановського. На відкриття виставки приїхало керівництво Ківерцівського району.

До слова, художники подякували голові райради Григорію Недопаду за те, що власним автомобілем привіз усі роботи до Луцька на виставку.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі