У Луцьку оберуть волинську княжну

Знаковою подією у культурному житті міста Луцьк, стане фестиваль історії, краси і жіночності – «Волинська княжна», що 25 вересня 2016 року втретє відбудеться на теренах історичної пам’ятки обласного центру – замку Любарта.

Фестиваль задумали як маніфестацію духу нашого краю і, безпосередньо, нашого міста, - повідомляють організатори дійства.

Його метою є підкреслити особливість нашої історії, самобутність місцевої творчості та справжньої жіночої краси, закцентувати увагу мешканців і гостей Луцька на цікавих аспектах сьогоднішнього життя і діяльності міста, об`єднавши це все у єдиній атмосфері давнини і фантазії. Учасники мають висвітлити, а гості – побачити безліч здобутків, що пронесла Волинь від стародавніх часів і до сьогодні.

Події розгортатимуться навколо фантазійного конкурсу середньовічної краси, участь у якому прийматимуть усі охочі жінки – незалежно від віку, статури чи статусу – бо основним критерієм цього конкурсу стане їхня власна уява і бачення свого образу у контексті стародавньої краси. У результаті оберуть у коронують переможницю – волинську княжну.

Особливою родзинкою цьогорічного фестивалю стане конкурс для дівчат «Фея луцького замку», де себе зможуть проявити учасниці віком від 6 до 12 років. Крім того, гостей чудово розважить святкова анімація у історичному стилі. На території замку, упродовж всього дня, будуть діяти постійні видовищно-розважальні локації – нудьгувати не доведеться нікому.

Це неймовірне за красою дійство увесь день буде супроводжуватись концертом, участь у якому приймуть місцеві і запрошені танцювальні, музичні та вокальні колективи стародавньої, народної та сучасної творчості. Власні колекції представлять ряд відомих дизайнерів. І, звісно, не обійдеться без театралізованих вистав і лицарських боїв, адже який же конкурс жіночої краси без боротьби за неї!

Важливою частиною фестивалю стануть традиційний ремісницький ярмарок-виставка, майстер-класи від народних майстрів та широке частування на різні смаки.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі