Тривають зйомки фільму «Сім природних чудес Волині»

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Хвилюючі епізоди фільму про природні перлини Волині луцькі кіномитці відзняли у масивах Воротнівського та Звірівського лісництв ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «МГ «Звірівське». Фільм «Сім природних чудес Волині» буде озвучено кількома мовами.

Дивовижна природа, страждальна історія краю, розповіді лісівників про братів наших менших уже стали надбанням кінохроністів. Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Кіномандрівка буде цікавою та пізнавальною і для широкого глядацького загалу, адже зйомки фільму йдуть до завершення і невдовзі «Сім природних чудес Волині» з’являться на телеекранах.

Уже зараз відомо, що кінофільм буде озвучено кількома мовами, зокрема, українською, польською і англійською. Його знімає відомий оператор і кіномитець Андрій Повзун за сценарієм талановитого професійного режисера Віталія Герасимюка. Продюсером і головним натхненником фільму виступає керівник туристичного клубу «Ми» Руслана Мельник. Кінофільм знімається за підтримки Волинського ОУЛМГ.

Про деталі зйомок фільму розповідає Руслана Мельник. Публікуємо її слова без змін.

У Воротневі нас зустрів лісничий Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» Олександр Вікторович Романюк.

– Нещодавно вандали викрали металічний шлагбаум, який був розміщений при в’їзді до ботанічного заказника, – повідомляє. – Тож довелося встановити дерев’яний.

За сценарієм фільму, при в’їзді нас зустрічає дуб, якому виповнилося 240 років. Відзнявши його Величність та ще декілька 100-200 річних дубів та грабів, направляємося до Холодної криниці. Вона зустрічає нас прохолодою. Втамувавши спрагу, поринаємо у далеку минувшину. Говоримо про легенди та історію, пов’язані з цією місциною і, зокрема, криницею.

– Яка її глибина? – цікавимося.

– А цього ніхто не знає, – відповідає лісничий. – Колись чоловіцтво спробувало виміряти, та не тут то було. Найдовша 30-метрова мотузка, яку знайшли у селі, не змогла дістати дна. Наразі криниця потребує функціонування та очищення, з неї постійно потрібно набирати воду.

Далі нас зустрічає каскад 5-ти воротнівських озер. Олександр Вікторович повідомляє, що сюди можна

у будь-який час прийти на відпочинок, але зупинятися на ночівлю з наметом заборонено!!! Лісівник показує відновлений фруктовий сад, де весною посадили молоді саджанці яблунь, черешень, вишень, слив.

Нас зацікавлює будиночок лісника. Зараз тут розміщується контора Воротнівського лісництва, а в часи Радянського Союзу відпочивали відомі артисти, зокрема Едіта П’єха, Людмила Зикіна, космонавти, письменники.


Олександр Вікторович пам’ятає часи, коли дозволяли та сприяли тому, щоб лісники будували свої помешкання безпосередньо в лісових угіддях, аби можна було охороняти ліс від вирубок та пожеж. І це називалося лісовим кордоном. Наразі всі живуть у навколишніх містах та селах!

Кіногрупа зацікавилася історією урочища Ярмарківщина. Виявилося, на цім місці був ярмарок, жителі наколишніх сіл продавали дари землі. Тут був майданчик, гойдалки, відведено місце для багаття. Наразі це лісовий квартал №17, а на місті ярмарки розмістилася автобусна зупинка, куди приїздять дачники Воротнівського масиву.

Відтак знімальна група попрямувала до зоологічного заказника «Зубр». В урочищі Майдан нас зустрічає єгер-зубровод ДП «МГ «Звірівське» Олег Лаврентійович Вишневецький. Він, як справжній природолюб, живе в хатинці посеред лісу. Чоловік любить свою справу та відданий їй повністю.

– Я дуже люблю тварин, – розповідає. – Навіть бачу, коли вони починають хворіти.

Ми збираємо фекалії зубрів і відправляємо у рівненську лабораторію, після цього лікар-зубровод призначає пігулки в певних дозах, а ми згідно його інструкції підкладаємо її у корм.

…Вечоріє, і зйомки стають неможливими. Знімальна група щиро дякує лісівникам за мандрівку серед краси волинського лісу. Вона буде відображена у фільмі «Сім природних чудес Волині».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі