Ремонт вулиць у центрі Луцька назвали корупційним

Ремонт вулиць у центрі Луцька назвали корупційним

Порушення законодавства може приховуватися у реконструкції проспекту Волі та вулиці Лесі Українки загальною вартістю 49 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час громадського обговорення проекту реконструкції проспекту Волі та вулиці Лесі Українки 26 липня.

Директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась повідомив, що на відрізку проспекту Волі від вулиці Шопена до вулиці Чехова протяжністю 970 метрів проект передбачає розширення до 15 метрів, перенесення тролейбусної лінії, влаштування тротуарів з бруківки, освітлення та благоустрій, встановлення лавочок і смітників, перенесення тепломереж, що передбачає видалення,відповідно до кошторису, 200 дерев. Вартість робіт становитиме 40,5 мільйона гривень.

На запитання громадського активіста Ігоря Алєксєєва про те, хто прийняв рішення про витрачання коштів лучан на знищення їхнього ж майна, посадовець відповів, що замовником проекту став департамент ЖКГ.



Як зауважив екс-мер Луцька Богдан Шиба, державні будівельні норми передбачають, що капітальний ремонт може здійснюватися для заміни, відновлення чи модернізації обладнання зі значною фізичною зношеністю і руйнуванням. Таким чином, повинно існувати заключення за підписом фахівців про те, що бруківка на вулиці Лесі Українки була зношеною та зруйнованою. В іншому разі заміна плитки є нецільовим використанням бюджетних коштів, і не було навіть підстав для розробки проекту реконструкції. Щодо проспекту Волі, він зауважив, що на відрізку від гімназії № 4 до київського майдану немає проблем з заторами транспорту, тож він не розуміє, хто підписав акт про потребу розширення проїжджої частини. До того ж, якщо зрізати дерева на вказаному відрізку, утвориться великий протяг вітру. Він запитував, на підставі яких документів про зношення плитки на вулиці Лесі Українки та істотний транспортний рух по проспекту Волі були розроблені проекти.



Юрій Крась відповів, що дефектні акти, необхідні для розробки проекту, готували фахівці міськради. Варітсть проектно-кошторисної документації реконструкції вулиці Лесі Уераїнки вартувала 81 тисячу гривень, назвати суму щодо вартості проекту реконструкції проспекту Волі посадовець назвати не зміг, адже проект розробляли у 2013 році. Щодо плитки, яку зняли з вулиці у процесі реконструкції, він повідомив, що її використають для облаштування пішохідної доріжки на вулиці Кравчука, 4.

Голова фракції «УКРОП» у Луцькій міськраді Ігор Поліщук запитав, чому не був оголошений тендер на реконструкцію вулиці Лесі Українки і об’єкт поділили на частини. Він нагадав, що дробити об’єкти на менші частини для уникнення тендерних закупівель, заборонено.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕМОНТ НА ЛЕСІ УКРАЇНКИ: 8 МІЛЬЙОНІВ НА 200 МЕТРІВ ВУЛИЦІ, БЕЗ ТЕНДЕРА

Юрій Крась відповів, що роботи поспішають завершити до Дня незалежності 24 серпня, до того ж, у місті практично немає фахівців,які могли б покласти історичну шашку Трилінського.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі