У Луцьку хочуть створити цивільний аеродром

Військовий аеродром, що у передмісті Луцька, хочуть зробити й цивільним. Однак, для того, щоб втілити задумане у життя, необхідно, аби на території летовища дислокувалась постійно діюча військова частина.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 25 липня, повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

«Я просив би начальника генштабу, щоб на території військового аеродрому, що у Луцьку, розмістили діючу військову частину на постійній основі. Це питання має право на життя. І уже цього тижня до обласного центру Волині прибуде робоча група від командування повітряно-військ сил, яка повністю огляне інфраструктуру аеродрому, а тоді разом із Луцьким міським головою ми обговоримо питання відповідного меморандуму», - розповів очільник області.

З його слів, під час останнього візиту в Київ велося активне обговорення питання щодо розміщення на території військового аеродрому і цивільного водночас.

«Але, знову ж таки, це реально лише тоді, коли там є постійно діюча військова частина. Утім, коли військовий аеродром є транзитним або запасним, то він не може приймати цивільних авіарейсів, оскільки не оснащений відповідним обладнанням, здатним приймати цивільні літаки і забезпечувати їх безпеку. Однак, у Луцьку є цілком можливим спільне використання злітно-посадочної смуги військового аеродрому й для цивільних потреб», - зазначив губернатор.

Він наголосив, що для того, «аби рушив лід», потрібно, перш за все, поговорити з військовими і внести відповідні пропозиції.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі