В Україні хочуть оподаткувати всі автівки

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

За тиждень міністр фінансів презентує нову податкову реформу з правилами, які мають бути зрозумілими для кожного пересічного громадянина. У них будуть передбачені нові податки для власників авто.

Про це заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва, інформує ТСН.

За її словами, власники автівок часто нарікали на несправедливе розділення податку на рухоме майно, тож мінфін вирішив переглянути норми податку і встановити справедливість.

«Оподатковуватися податком у розмірі 25 тисяч гривень на рік будуть лише авто класу «Люкс» з великою вартістю і не старші 5 років. Але в той же час й інші власники авто до 5 років. Не залежно від об'єму двигуна також можуть сплачувати цей податок – за нашими підрахунками 800 грн на рік» , - зазначила Олена Макеєва.

Вона уточнила, що для кожного власника авто це будуть невеликі гроші, а для бюджету - гарні джерела ресурсів для розбудови інфраструктури.

«Сьогодні сплачують податок за авто лише власники, в яких є авто з об'ємом двигуна понад 3 л і податкові органи самостійно виписують квитанцію на сплату і надсилають власникам. Ми думали, що можна в цю автоцивілку додати цей податок, щоб сплачували разом з придбанням цієї автоцивілки», - розповіла чиновниця.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі