«Хроніки» рекомендують: найкращі книги про відомих людей

«Хроніки» рекомендують: найкращі книги про відомих людей

Пропонуємо вашій увазі книги, які покажуть зовсім іншу сторону життя політиків, митців, підприємців та інших знаних людей. 

 

Гілларі Клінтон, «Важкі рішення»

Програвши президентські перегони 2008 року, Гілларі Клінтон через рік опиняється на посту Держсекретаря США, де пліч-о-пліч працює з своїм колишнім суперником – Бараком Обамою. Ця книга – відверті спогади Клінтон про свою роботу у ролі Держсекретаря США, що відповідає за один з основних напрямів діяльності Адміністрації президента – зовнішньополітичний. Книга «Важкі рішення» розповідає нам про те, що відбувалося за «зачиненими дверима»: проливає світло на війну в Афганістані та злісну проблему США – Сирію; показує як Америка змогла вийти зі скандалу з WikiLeaks, не втративши обличчя; вкотре піднімає такі важливі питання як проблема зміни клімату та порушення прав людини. У своїй книзі Держсекретар постає нам у ролі і як сильної жінки-політика, і як люблячої дочки та матері. Клінтон довелося працювати у непрості часи, які вимагають важких рішень. Саме про ці рішення вона відверто розповідає у своїх мемуарах.

 

Карен Блюменталь, «Стів Джобс: людина, яка мислила по-іншому»

Запаморочливі злети та не менш карколомні падіння комп’ютерного гуру Стіва Джобса описано в цій книзі. І все ж успіхів було куди більше. Тому людство і здригнулося від звістки про його смерть у 2011 році... Такі особистості приходять у наш світ, щоби радикально його змінити. Джобсові це вдалося, унаслідок чого зараз живемо в ері комп’ютерів, згадуючи добрим словом піонерів цієї справи.

 

Кетрін Інгрем, «Це Воргол»

Енді Воргол є однією з найвідоміших та найбільш суперечливих особистостей у мистецтві другої половини XX століття. Протягом усього життя він створював безліч історій навколо своєї персони та став основоположником поп-арту, довівши, що мистецтво може бути прибутковим. Ілюстрований життєпис художника, неймовірні факти з його біографії і знамениті картини, розкажуть про життя та творчість митця-новатора. 

 

Василь Деревінський, «В’ячеслав Чорновіл: дух, що рве тіло до бою»

Доля кидала його в найнижчі низини і підіймала до найвищих висот. Тесляр, редактор, літературний критик, політв’язень, журналіст, кочегар, лідер партії Народний Рух України, ініціатор заснування Української Гельсінської спілки — це все про В’ячеслава Чорновола. Він був тричі ув’язнений радянською владою, але зумів підняти між­народну громадськість на захист політв’язнів у Радянському Союзі. Він став депутатом і активно боровся за незалежну українську державу. У чому ж полягає феномен цієї людини? Чи була його смерть політичним замовним убивством? Дізнайтеся відповіді можна лише прочитавши книгу.

 

Нельсон Мандела, «Довгий шлях до свободи»

Ця книга, за відгуками літературних критиків, є інструкцією, яку слід прочитати кожній живій душі; серйозною розповіддю про життєвий шлях і справу життя, чудовим розкриттям внутрішнього світу чоловіка, який у своїй країні став поєднанням Вашингтона, Лінкольна й Ганді в одній особі. До пантеону найвизначніших постатей сучасної історії Мандела увійшов завдяки відданій боротьбі за свободу свого народу. Саме їй великий політик присвятив довге повне випробувань життя, вершиною якого стало президентство в демократичній, вільній від апартеїду Південно-Африканській Республіці та Нобелівська премія миру 1993 року, яку отримав разом з останнім білим президентом ПАР Фредериком де Клерком «за роботу з мирного повалення режиму апартеїду та закладання підвалин нової демократичної Південної Африки».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі