Ремонт без тендера на Лесі Українки: 8 мільйонів на 200 метрів вулиці

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Кошторис по ремонту вулиці Лесі Українки розділили на декілька об’єктів таким чином, щоб уникнути тендерної процедури при закупівлі товарів та послуг. Загальна вартість робіт становить 8,1 мільйона гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Луцької міської ради сьогодні, 21 липня.

Заступник директора департаменту, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Луцької міської ради Микола Осіюк розповів, що на вулиці відремонтують каналізацію, покладуть бруківку та віднайдене старе мощення. Облаштують сквер з solar-tree для зарядки ґаджетів і навіть пішохідний фонтан.

Проте голова профільної комісії Павло Данильчук каже, що це нонсенс – витратити 8 мільйонів гривень на 200 метрів вулиці.

Цю думку підтримав депутат Борис Смаль, який поцікавився, як мешканцям Вересневого він пояснить, що мільйона на проведення світла, де його немає 15 років, немає. Натомість, є 8 мільйонів на центральну вулицю.

До слова, генеральним підрядником є фірма «Бетон брук сервіс». Проте жодної тендерної процедури цьому не передувало. Відповідно до ЗУ «Про здійснення державних закупівель», товари до 200 тисяч гривень та роботи вартістю до 1,5 мільйона гривень можна замовляти без тендерної процедури.

Цим і скористались в міській раді – поділили 8-мільйонний об’єкт на декілька менших, таким чином уникнувши тендерної процедури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі