Чи їздитимуть автомобілі по проспекту Волі?

Чи їздитимуть автомобілі по проспекту Волі?

Дозволити рух проспектом Волі лише автобусам, тролейбусам та маршруткам, а також місцевим мешканцям хочуть депутати Луцької міської ради. Цю ідею планують обговорити з лучанами у вівторок, 26 липня.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Луцької міської ради сьогодні, 21 липня.

Заступник директора департаменту, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Луцької міської ради Микола Осіюк зазначив, що 15 мільйонів гривень потрібно на ремонт правої сторони тротуарів, заміну теплотраси, електроопор, кронування дерев тощо. В результаті планують розширити центральну вулицю міста.

Голова профільної комісії Павло Данильчук поцікавився, чи можна провести ці роботи так, аби зберегти дерева. Адже останні події показали, що місцеві мешканці проти тотальної вирізки. Як альтернативу запропонував зберегти 1 ряд дерев від Філармонії до Київського майдану.

Натомість депутат Борис Смаль запропонував альтернативу – аби не «законувати» в центральну вулицю стільки коштів, можна було б обмежити рух проспектом Волі. Дозволити рух лише місцевим та громадському транспорту, а інші авто пускати вулицею Парковою.

Депутат Олександр Кравченко зауважив, що колись в Луцьку так і було – автомобілі піднімались і опускались з центральної вулиці через так званий «Тещин язик».

В результаті члени профільної комісії вирішили, аби не приймати рішень одноосібно, порадитись з громадою стосовно реконструкції проспекту Волі.

Відтак, всіх небайдужих лучан запрошують на обговорення проекту реконструкції у вівторок, 26 липня, о 14:00 в зал засідань міської ради або ЦНАПу (місце уточнять).

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі