На стадіоні СНУ через недбальство окремих відвідувачів – нові правила

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Через недбале ставлення деяких відвідувачів стадіону Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки «Спортивне ядро», керівництву вишу довелося змінити правила поводження на об'єкті.


Такий крок представник університету Юрій Білик назвав вимушеним, аби зберегти майно оновленого стадіону. Попри це, і надалі кожен дорослий, хто хоче займатися на стадіоні та буде дотримуватися правил поводження, зможе це зробити. Для школярів є пришкільні стадіони, де вони можуть тренуватися.

Як відомо, стадіон «Спортивне ядро», що між вулицями Шопена та Ярощука, належить Східноєвропейському університету імені Лесі Українки. У 2015 році його масштабно реконструювали. За роботи взявся Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», що з 2016 року називається «Тільки разом» та тепер працює на території всієї Волині. Зокрема, на об'єкті облаштували волейбольний та баскетбольний майданчики, поле для заняття на вуличних тренажерах, три сертифіковані бігові доріжки з сучасним покриттям, розминкові зони, стрибкову яму, оновили огорожу, покращили освітлення та встановили нові сидіння. Це у тому числі дозволило стадіону стати тренувальною базою для атлетів під час Чемпіонату з легкої атлетики, що відбувся нещодавно в Луцьку.

Тоді на реконструкцію стадіону витратили 2, 574 мільйона гривень. Об'єкт полюбився студентам, молоді та старшому поколінню, яке тут займається фізичною культурою. Саме цієї мети – популяризувати здоровий спосіб життя серед лучан – і прагнув досягнути засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця,який разом із батьками Петром Яковичем і Тетяною Йосипівною профінансували роботи на стадіоні. Ігор Палиця неодноразово наголошував, що Україні потрібна сильна молодь. Адже десятки років у країні ніхто не займався вихованням здорової нації і не виділяв кошти на це.

Нагадаємо, відкриття оновленого стадіону «Спортивне ядро» на вулиці Шопена відбулося 3 вересня 2015 року. Перед відкриттям стадіон передали на баланс СНУ ім. Лесі Українки. У Фонді пояснюють, що організація не залишає у своїй власності жодного дитячого майданчика в місті чи футбольного поля, які фінансують. Відтак лише Східноєвропейський університет імені Лесі Українки має право організовувати та проводити заняття з фізичної культури для молоді на стадіоні «Спортивне ядро». У той же час саме адміністрація університету відповідає за збереження матеріально-технічної бази стадіону, його використання та приймає рішення щодо діяльності на стадіоні.

Одначе, попри те, що існують правила поводження на стадіоні, не усі відвідувачі їх дотримувалися.

Зі слів Юрія Білика, окремі лучани недбало віднеслись до майна стадіону – понищили стільці, огорожу, «штрафну зону» та баскетбольний майданчик. Тож керівництво вишу було вимушене прийняти рішення про зміну правил проходу на «Спортивне ядро».

Відтепер стадіон відкритий для охочих бігати щодня з 6:00 до 9:00. Студентів пускатимуть за посвідченнями. А ті, хто хоче займатися, повинен написати звернення на ім’я ректора університету Ігоря Коцана та отримати дозвіл. Юрій Білик додав, що школярів пускати не будуть. Для них у місті є 15 полів зі штучним покриттям, які встановили завдяки Фонду «Тільки разом». Нині триває будівництво ще трьох полів, а проект планують завершити до 2017 року. Відтак, у тих школах, де є територія для поля, з’явиться футбольний майданчик.

Довідка.

Реконструкція стадіону «Спортивне ядро» відбувалася паралельно з оновленням стадіону «Авангард», який після завершення робіт отримав 2 категорію міжнародної сертифікації, умовою якої стала наявність обов’язкової тренувальної бази не далі, ніж за 500 метрів від основної арени. Нею став стадіон «Спортивне ядро».

Це дозволило проводити на оновленому «Авангарді » чемпіонати всеукраїнського та європейського та світового рівні, міжнародні матчеві зустріч, дві з яких вже відбулися в Луцьку. Відтак стан тренувальної бази є важливим показником для спортсменів, які приїжджатимуть на змагання з легкої атлетики.

Збереження «Спортивного ядра» – завдання тих, хто відповідає за нього. Це спортивна арена для розвитку фізичної культури та спорту.

Для охочих бігати і займатися спортом щодня відкритий стадіон «Авангард», який запрошує лучан до здорового способу життя. Але тут немає місця для недбалого ставлення до майна стадіону. Адже воно належить усім, і ми повинні зберегти його для майбутніх спортсменів, наголошують в адміністрації.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі