Україну приєднають до баз даних Інтерполу

Джерело: ТСН
  1. Новина відноситься до:

У рамках виконання плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом Україна підключилася до баз даних Інтерполу. 

Про це повідомив глава українського уряду Арсеній Яценюк 20 серпня під час відвідання пункту пропуску через державний кордон України «Бориспіль» Державної прикордонної служби України, повідомляє ТСН.

«Нарешті за 20 років вперше ми отримали доступ безпосередньо до баз даних Інтерполу. І тепер будь-яка особа, яка перебуває в міжнародному розшуку, перевіряється Державною прикордонною службою України, безпосередньо отримується інформація з баз даних Інтерполу», - зазначив Яценюк. 

За словами прем’єра, можливість перевіряти паспорти осіб, які перетинають український державний кордон, через базу даних Інтерполу була одна з основних умов європейських партнерів. Він наголосив, що в рамках  запровадження заходів з лібералізації візового режиму Україна повинна зробити «масу технічної роботи для того, щоби українські громадяни отримали право безвізово їздити до країн-членів Європейського Союзу, до шенгенської зони».  

«І те, що сьогодні відбувається в аеропорту «Бориспіль» - це одна з ключових технічних умов, які необхідно було виконати», - зазначив  Арсеній Яценюк. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі