Як іранський художник створює шедеври з опалого листя

Джерело: Еспресо TV

Іранський художник Омід Асаді створює із опалого листя вражаючі картини та вчить захоплюватися простими речами.

Аби зрозуміти художника Оміда Асаді та його творчість, достатньо однієї фрази, яку він цитує, пояснюючи своє заняття: "Будь-хто може захоплюватись трояндою, а щоб зачаруватися листям, потрібно більше зусиль. Любити прекрасне - просто, а любити просте – прекрасно".

null

null

Іранський художник Омід Асаді вже кілька років живе у Великій Британії. Інженер за освітою, він не все життя займався творчістю. Захоплення мистецтвом виникло після переїзду.

null

null

null

"Коли я був дитиною, то іноді полюбляв малювати на зворотному боці листя або пелюсток троянд. Потім на тривалий час я закинув це захоплення. І лише у 33-річному віці, через три роки після переїзду до Великої Британії, вирішив почати вивчати мистецтво. Тоді все змінилося: я почав по-іншому дивитися на світ і помітив красиве та яскраве листя", - розповів в інтерв'ю Еспресо.TV Омід.

Художник працює разом з дружиною Ельхам Рафі – художницею та скульптором, яка спеціалізується на перській мініатюрі. "Вона - моя велика підтримка. Спершу вона робила нариси та вирізала разом зі мною. Тепер я лише користуюсь її порадами, а іноді вона допомагає мені по дрібницях", - ділиться художник.

nullnull

null

Зрозуміло, що сидіти тривалий час, зігнувшись над засохлим листям, та вирізати голкою сюжет - задача не надто проста. Але Омід Асаді дивує не лише витривалістю та усидливістю, а й оригінальним змістом своїх робіт.

null

null

null

null

Особливий сенс він вкладає не лише в сюжет своїх витворів, а й в процес створення: "Я був дуже здивований, що більшість людей не помічають красу осіннього листя і навіть не бачать його. Листя є уособленням швидкоплинності нашого життя. Наше тіло переживає те ж саме, що і це листя, і вертається до природи. Але ми можемо жити довго, а іноді й вічно, завдяки нашим вчинкам, можемо жити в чиїйсь пам'яті. Приблизно це ж я роблю з листям, і деяке, завдяки цьому, матиме друге життя".

Зараз Омід Асаді займається вирізанням на листі професійно. Він провів вже не одну виставку у Британії. Багато людей виявляють бажання купити його роботи, і це приносить немалі гроші. Деякі покупці готові заплатити до $3 тис. за одну роботу.

Але вартість виправдана: на одну роботу, в залежності від складності задуму, художник може витратити від кількох годин до кількох місяців. Спершу він малює ескіз на папері, потім переносить його на листя, вирізає за допомогою ножа, голки та збільшувального скла. Після цього залишається приклеїти його на картон та обрамити.

null

null

null

null

null

null

null

З особливим фанатизмом Омід ставиться до деталей. 

Окрім цього, Омід Асаді займається і іншими видами творчості: живописом, скульптурою, відеоартом. 

null

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі