В таборі під Луцьком – «таємниче» отруєння іноземців

Іноземці, які потрапили до обласної інфекційної лікарні з табору «Радість», почуваються краще. Двоє з них вже сьогодні повертаються на батьківщину. Між тим, в лікарні залишається дев’ятирічна дитина, а на теріторію табору не пускають журналістів.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.


Як повідомлялося раніше, в суботу, 9 липня, група туристів з Великобританії та Угорщини, які перебували на Волині з туристичним візитом, а також перекладачі з Луцька, отруїлись. Разом вони тиждень перебували в таборі «Радість», який знаходиться у приватній власності підприємця.

Медики госпіталізували дев’ять чоловік в обласну інфекційну лікарню, серед яких четверо іноземців, троє лучан-перекладачів та дитина дев’ятирічного віку.

Зі слів заступника головного лікаря Волинської обласної інфекційної лікарні Галини Морочковської, у всіх госпіталізованих діагностували ентероколіт (запалення кишечника).

«Наразі усі дорослі пацієнти уже виписані. На момент виписки стан у них був задовільний. Дитина наразі лишається на лікуванні», – розповідає лікар.

Про ймовірні причини отруєння людей розповіла лікар-епідеміолог Валентина Новачевська.

«На даний момент, наскільки мені відомо, нічого патогенного у хворих не виділяється. Це не сальмонельоз. На місці їхнього проживання, а саме в християнському таборі «Радість», під час перевірки ми не знайшли майже ніяких продуктів. Самі хворі не говорять, що вони їли, а керівництво табору стверджує, що не годували гостей. Дослідження відібраних на місті події проб поки триває, проте інформації та матеріалів обмаль, тому вже зараз можна сказати, що аналізувати ситуацію доведеться на припущеннях», – каже Валентина Новачевська.

Своєю чергою, підприємець Ігор Присяжнюк, якому належить християнський табір, заперечує будь-яку причетність табору до отруєння людей.

«До нас приїхали гості з-за кордону, ми надали їм тільки проживання. Кімнати з кухнею та зручностями. Харчувалися самостійно, в тому числі і в Луцьку, куди вони регулярно їздили з перекладачами», - переконує госпадар табору.

Журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини навідалися до табору, аби дізнатись правду про обставини отруєння людей. Проте на теріторію табору потрапити не вдалося. До зачиненого паркану вийшла жінка, яка, не предствившись, навідріз відмовилась пускати журналістів у табір, заявляла, що не давала дозволу фотографувати табір навіть ззовні, та "попереджала про наслідки", якщо журналісти напишуть хоч одне слово з того, що вона казала. Незабаром під'їхав господар табору Ігор Присяжнюк.

Натомість, згодом до журналістів вийшли двоє жінок, які представилися перекладачами та одними з тих, хто постраждав в результаті отруєння. Запевнили, що не знають чим отруїлись, так як їли в таборі, але продукти також купували в "Там-Тамі". Саме там придбали торт, який, за версією жінок, міг призвести до отруєння, оскільки їли його всією групою - двадцять один чоловік. З них, до лікарні потрапило дев'ятеро.

Цікаво, що усі розмови відбувалися за парканом. Господар на територію табору так і не пустив. Аргументував своє рішення тим, що іноземці вкрай роздратовані ситуацією, яка виникла через публікацію інформації про отруєння в пресі. Додав, що сьогодні весь день його гості давали покази поліції, тому турбувати їх не дозволить.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі