Лучани не можуть перестати смітити на вулицях міста

Лучани не можуть перестати смітити на вулицях міста

Попри вказівку влади, окремі мешканці приватних секторів, що знаходяться на вулицях Чернишевського, Володимирській, Ковельській та частково Львівській, з відомих лише їм причин відмовляються купувати та встановлювати сміттєві контейнери біля власних осель.

Про причини невиконання протокольного доручення міського голови про встановлення сміттєвих баків під час оперативної наради у Миколи Романюка сьогодні, 12 липня, повідомив директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.

З його слів, за станом на 1 липня 2016 року на вулицях Чернишевського і Ковельській встановили 94 сміттєвих контейнера об’ємом 120 літрів.

«Фактично по контейнеру на будинок. Але не хочуть місцеві мешканці ними користуватися. Зокрема, 9 господарств на вулиці Чернишевського не хочуть їх купувати взагалі попри розстрочку на три роки. І це далеко не пенсіонери, а люди з непоганими статками», - жаліється комунальник.

Вперто не купують смітники й власники чотирьох обійсть на вулицях Тютюнника та Ковельській.

Як зазначив Валерій Кузьмич, цьогоріч щомісячна плата за користування контейнерами зросла від 10 до 14 гривень на місяць. З його слів, минулого року комунальникам вдалось реалізувати 171 контейнер, а цього року - 178 контейнерів.

«Був період, що не було контейнерів на складі. Зараз на складі лежить 195 ємкостей для сміття, які ми готові продати. Але їх ніхто не купує. А тим часом щоранку на вищезгаданих вулицях проходить машина, що збирає сміття. Але ні, всеодно виносять сміття до дороги. За попередні роки населення дало підприємству 100 тисяч гривень кредиту. Ставимо питання заміни старих контейнерів на нові. Цього року придбали спецтранспорт MercedesBenz для вивезення сміття, плануємо придбати ще одне. Хочемо замінити старі контейнери на нові – європейського зразка. Але люди не йдуть нам на зустріч», - додав Кузьмич.

На це Микола Романюк відповів, мовляв, порядок у місті починається з хати, квартири, під’їзду чи вулиці:

«Ми не говоримо про те, щоб змусити людей купувати контейнери, мова - про те, щоб у людей були ці контейнери», - резюмував міський очільник.

Також директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська повідомила, що незабаром на сайті Луцької міської ради та в ЗМІ оприлюднять прізвища тих лучан, які відмовляються встановлювати та користуватися сміттєвими контейнерами біля власних обійсть у приватному секторі на вулицях Чернишевського, Тютюнника та Ковельскій.

«До четверга ми виставимо на сайті Луцької міської ради усі прізвища власників будинків на цих трьох вулицях, які відмовляються користуватися сміттєвими контейнерами. Чому власники 170 будинків можуть придбати контейнери, а, до прикладу, 12 будинків відмовляються. Це не люди пенсійного віку, це досить заможні особи, які з незрозумілих міркувань відмовляються придбати смітники», - каже очільниця муніципалів.

З її слів, у разі непокори та в особливо складних випадках до справи залучатимуть патрульну поліцію.

До слова, часовий сегмент роботи муніципальної поліції у приватному секторі – від 21-ї до 23-ї години, адже, зі слів Юлії Сиротинської, застати самого власника будівлі і її мешканців з 7:30 до вечора – не реально.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі