Спілка архітекторів Луцька – проти підземного переходу у центрі

Спілка архітекторів Луцька – проти підземного переходу у центрі
  1. Новина відноситься до:

Спілка архітекторів Луцька вважає проект забудови на вулиці Ковельській, 17 таким, що не відповідає чинному законодавству, а будівництво підземного переходу з торговими бутіками в межах Театрального майдану – недоцільним.

Такі рішення були прийняті під час засідання Спілки архітекторів міста Луцька сьогодні, 12 липня, - написав на своїй сторінці у Фейсбуці голови фракції «УКРОП» в міськраді Ігор Поліщук.

Як пише депутат під час засідання Спілки архітекторів міста Луцька розглядалося 2 питання:

Щодо забудови по Ковельській, 17.

Як я вже писав раніше, в цілому відношення спілки до вказаного проекту негативне, в окремих архітекторів, членів спілки різко негативне, проект називають "жахом" і "катастрофою архітектора". Спілкою відзначено численні порушення щодо щільності забудови, поверховості, відсутності конкурсу, відсутності проведення експертизи і багато іншого. Окрім того, вказане будівництво закриє панораму на історико-культурний заповідник "Старе місто".

Щодо даного проекту спілкою ухвалено рішення про невідповідність проекту чинному законодавству, вимогам ДБН та рекомендовано оголосити конкурс на новий проект.

Щодо будівництва підземного переходу з торговими бутіками в межах Театрального майдану.

Більшість членів спілки не бачить необхідності у вказаному переході та вважають, що такий перехід не вирішить проблеми транспортної завантаженості центру міста, більше того, підземні торгові бутіки тільки збільшать кількість транспорту у вказаній частині міста. На думку архітекторів, вказаний перехід негативно вплине на архітектурну композицію Театрального майдану і центральної частини міста. Окрім того, для організації транспортної схеми на період будівництва необхідно буде вирізати сквер поруч з управлінням поліції. Правда, були окремі члени спілки, що частково підтримували даний проект.

У підсумку щодо цього питання спілкою прийнято рішення про недоцільність будівництва вказаного переходу з торговими бутіками в межах Театрального майдану та рекомендовано міській раді розробити детальний план центральної частини міста з транспортною схемою.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі