Майно санаторію «Турія» передадуть «Лісовій пісні»

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Майнова комісія обласної ради підтримала рекомендацію тимчасової комісії про передачу майна санаторію «Турія» на баланс обласного санаторію "Лісова пісня".

Про це йдеться на сайті обласної ради.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, з 2015 року сфера оздоровлення та відпочинку дітей втратила фінансування, яке здійснювалося за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Для «Турії» відсутність цих коштів спровокувала низку проблем. Наразі оздоровниця не працює взагалі, ситуацію ускладнює й те, що за станом на 1 червня 2016 року санаторій мав 5 мільйонів гривень боргів.

Так, вчора, 11 липня, майнова комісія облради підтримала рекомендацію тимчасової контрольної комісії обласної ради з питань проведення перевірки діяльності підприємств, установ та організацій, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Волинської області про передачу цілісного майнового комплексу КП Волинський обласний санаторій матері і дитини «Турія» на баланс обласного санаторію "Лісова пісня".

Голові обласної ради Ігорю Палиці також рекомендовано в установленому законом порядку вирішити питання про призначення тимчасово виконувача обов’язків керівника "Турії".

"Ця оздоровниця давно стала головним болем для Волиньради. Попереднє керівництво санаторію довело його до банкрутства. Зареєстровано понад 5 мільйонів гривень боргових зобов'язань. Сьогодні ми змушені вирішити це питання за рахунок обласного бюджету. Майновий комплекс пропонуємо тимчасово передати на баланс "Лісової пісні", щоб зберегти відпочинкову базу "Турії", - прокоментував рішення постійної комісії її голова Микола Буліга.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі