Хокейний клуб «Спарта» пропонують підтримати 100 тисячами гривень

  1. Новина відноситься до:

Депутатська група «Новий Луцьк» ініціювала проект рішення про виділення коштів на фінансування дитячо-юнацького хокейного клубу «Спарта».

Таким чином, пояснюють у групі, міська рада долучиться до підтримки рішення Волинської обласної ради, яка нещодавно виділила з обласного бюджету 150 тисяч гривень для клубу.

Як пояснює голова депутатської групи Андрій Осіпов, у рішенні ради зазначено, що кошти виділяють за умов спів фінансування з міським бюджетом Луцька.

Поки що міська казна жодних рішень про підтримку клубу не приймала, тому і депгрупа «Новий Луцьк» внесла такий проект.

Пропонується передбачити в проекті бюджету на 2016 рік 100 тисяч гривень для дитячо-юнацького клубу. У депгрупі пояснюють, що хокейна команда популяризує місто, використовує його символіку, а тому створює позитивний імідж Луцька. До цього він функціонував за рахунок допомоги батьків вихованців хокейної команди.

Депутат Ірина Констанкевич зазначає, що гравці клубу знані не лише у місті. Їх запрошують інші клуби, в тому числі закордонні.

«Спорт у нас фінансується за залишковим принципом. Дітей треба навпаки заохочувати, витягати з вулиці, займатися їхнім здоров’ям. Сподіваюся, що депутатський корпус підтримає цей проект рішення і не буде керуватися політичними мотивами, а враховуватиме інтереси громадян», – зазначає депутата Ігор Поліщук.    

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі