На Волині просять реконструкцію меморіалу борцям за волю України

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Мешканці села у Горохівському районі просять вшанувати 146 полеглих за волю України односельчан реконструкцією меморіалу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 7 липня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини. 

Підберезівський сільський голова Віктор Коритко повідомив, що з проханням про реконструкцію меморіалу борцям за волю України звернулася громада села (загалом зібрали 183 підписи). У 1993 році у селі побудували символічний меморіал, встановивши дерев’яний хрест і облаштувавши символічну могилу. 20 мешканців села Підбереззя Горохівського району були розстріляні у Луцькій тюрмі, налічується також 46 загиблих воїнів УПА, гинули селяни і у бою з нацистськими окупантами. Загалом про 146 полеглих селян нині свідчить лише дерев’яний хрест, який вже зогнив та падає. Оскільки вшанування загиблих на часі, сільський голова просив передбачити в регіональній програмі увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій кошти (орієнтовно 58 тисяч гривень) для реконструкції меморіалу.

Своєю чергою, директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк зауважив, що перевиконання бюджету сільської ради за 6 місяців цього року становило 60 тисяч гривень.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі