Проблемний гуртожиток на Привокзальній передали у власність громади

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Збори акціонерів ВАТ «Луцьке виробниче торгівельно-швейне підприємство «Волинь» постановили: гуртожиток, на прохання лучан, передати у комунальну власність міста. А відтак, його мешканці матимуть змогу приватизувати свої оселі, в яких проживають упродовж 20-25 років.

Про це розповіла голова будинкового комітету Валентина Васєвич, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що мешканці гуртожитку, який знаходиться у Луцьку на вулиці Привокзальній, 13а, били на сполох, мовляв, їхня оселя в критично аварійному стані. Однак акціонери, яким належав будинок, і які власною безгосподарністю довели помешкання до руйнування, вперто не бажали йти на контакт із мешканцями та ігнорували будь-які спроби дійти компромісу.

Варто додати, що сусідній будинок, що за адресою Привокзальна, 13, уже передали у власність мешканців, а от будинок під номером 13а донедавна залишався у якості міжвідомчого житла ВАТ «Луцьке виробниче торгівельно-швейне підприємство «Волинь».

Зі слів мешканців аварійного будинку, акціонери донедавна не бажали йти з ними на контакт і вперто ігнорували будь-які прохання про зустріч. Тим часом, стан помешкання з кожним днем ставав все більш критичним, адже будівлю здали в експлуатацію ще у 60-их роках минулого століття. З тих пір його не ремонтували. Чого лише варті дашки над під’їздами, які тримаються, так би мовити, на «доброму слові» й от-от впадуть людям на голову.

Тож, 26 червня на зустріч із мешканцями прибули депутати Луцької міськради та члени депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов та Ігор Поліщук, які взяли на особистий контроль спірне питання й поставили за мету допомогти мешканцям приватизувати гуртожиток.

Під час голосування акціонерів 16 серпня вирішили передати аварійний гуртожиток, що у Луцьку на вулиці Привокзальній, 13а, у міську комунальну власність.

Зі слів мешканки гуртожитку Валентини Васєвич, основна проблема, що хвилює всіх – це приватизація осель. Мовляв, цього добиваються вже два роки, але нарешті тепер можуть видихнути з полегшенням, адже цей шлях - пройдений. Тому місцеві, які проживають у своїх кімнатах 20 років і більше, матимуть змогу їх приватизувати.

Жінка зауважує, що зрушити справу з мертвої точки допомогли депутати Осіпов та Поліщук. А тому мешканці гуртожитку відтепер стануть повноцінними господарями свого будинку.

«Будемо знати, куди вкладаємо гроші, бо будинок аварійний. Ми створили будинковий комітет. І коли приватизуємо кімнати, будемо знати, на що витрачаємо кошти. Потім створимо ОСББ, і далі потихеньку будемо відбудовувати», - каже голова комітету.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі