Міська влада хоче збільшити видатки на харчування школярів

Джерело: Луцька міська рада
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку ініціюють збільшення грошової норми витрат на харчування дітей у школах до 10,4 гривень. Тобто для учнів 1- 4 класів з міського бюджету платитимуть 7 гривень та 3,4 гривень, як і раніше, - батьки. 

Діти пільгових категорій і надалі харчуватимуться безкоштовно на суму 10,4 гривень у день, повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Зараз ці видатки становлять 7,4 гривень в день на одну дитину. З них для учнів 1-4 класів — 4 гривні витрачалося з міського бюджету, а 3,4 гривні — кошти батьків.

Діти піьгових категорій забезпечуються безплатним харчуванням за кошти міського бюджету. Це: діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки; діти, батьки яких загинули при виконанні службових обов’язків; діти, батьки (члени сім’ї, вітчим) яких призвані по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію» для участі в антитерористичній операції; діти військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, співробітників правоохоронних органів, які задіяні для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні Державного кордону на території Донецької та Луганської областей; діти, батьки яких загинули у ході антитерористичної операції; діти із малозабезпечених сімей.

До кінця року на харчування школярів планують спрямувати 2,7 мільйонів гривень, буде охоплено 11 тисяч учнів загальноосвітніх закладів.

Відповідний проект рішення про організацію та норми видатків на харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста внесуть на розгляд членів виконавчого комітету та передбачать додаткові кошти при внесенні змін до міського бюджету.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі