У Луцьку виділять гроші на фестиваль кримськотатарської культури

В програму заходів культурно-мистецьких заходів, які проводитимуться у місті мають внести зміни. Зокрема, потрібно запланувати проведення фестивалю кримськотатарської культури, на який мають виділити кошти.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії міськради вчора, 23 червня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, члени комісії підтримали низку змін до бюджету. Зокрема й виділення 47 тисяч гривень на проведення фестивалю кримськотатарської культури. Однак, в програмі культурно-мистецьких заходів, затвердженій рішенням сесії цього заходу немає. Тож управління культури має підготувати зміни до програми і винести на розгляд сесії напередодні голосування за виділення коштів.

Нагадаємо, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 5 травня у Волинській облдержадміністрації відмовили громадській організації «Кримські татари Волині у виділенні 50 тисяч гривень на проведення у червні фестивалю кримськотатарської культури у Луцьку, мотивуючи це тим, що кошторис фестивалю завищений. А натомість запропонували взяти участь у фестивалі нацменшин «З чуттям єдиної родини».

Натомість самі ініціатори заходу – представники ГО «Кримські татари Волині» пояснюють, що що фестиваль кримськотатарської культури у Луцьку має на меті дещо інше, ніж фестиваль нацменшин, а саме – показати єдність кримських татар і українців в час окупації України російським агресором, а також звернути увагу на проблеми кримських татар і українців, які проживають в окупованому Криму, які не мають можливості говорити про свою позицію.

Після обговорення депутати підтримали виділення коштів на фестиваль кримськотатарської культури.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі