Прем’єр-міністр доручив перерахувати переселенців

Джерело: Радіо Свобода
  1. Новина відноситься до:

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністру соціальної політики Павлу Розенку уточнити кількість внутрішньо переміщених осіб та їхнє фактичне місце проживання. 

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Нам треба реально з’ясувати, як стикуються дві цифри – офіційно зареєстровані переселенці, яких вже 1,4 мільйона, і фактично проживаючих переселенців. Тобто нам треба провести верифікацію, чи ці особи дійсно проживають на відповідних територіях, а не живуть в Донецьку і Луганську і не переїжджають на контрольовану територію і отримують пільги, субсидії і пенсії. Більше того, отримують фінансування від уряду і потім повертаються назад. Мені почала приходити інформація, що картка на отримання пенсії обслуговується о 2-3 години ночі в кафе, барах і ресторанах. Нам треба зрозуміти реальну кількість внутрішньо переміщених осіб, які потребують допомоги і тих, які нею зловживають», – зазначив Яценюк.

У відповідь Павло Розенко повідомив, що є постанова Кабміну, якою передбачена можливість Державною міграційною службою здійснити перевірку за допомогою органів внутрішніх справ фактичного місця проживання переселенця. 

«Але справді неспівпадіння є досить великі», – підтвердив міністр. 

Після верифікації і підтвердження реальної кількості переселенців, що зареєстровані і проживають на звільнених або вільних територіях, урядом буде проведена спеціальна нарада. 

За останніми даними Мінсоцполітики, в Україні наразі налічується 1 мільйон 428 тисяч 77 переселенців із Донбасу та Криму.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі