Свято грації та краси - у Луцьку

Свято грації та краси - у Луцьку

Півтисячі спортсменів з усієї України приїхали до Луцька виборювати путівку на літні Олімпійські ігри.

Сьогодні, 16 червня, відбулося урочисте відкриття змагань.

Нагадаємо, напередодні змагань на глядачів чекала розважальна програма: тішили піснями гурт «Пластилін», майстерність танцю та гімнастики демонструвати колективи «Юність», «Троянда», «Волинянка», «Волиняночка», а ще виступили маленькі козачата з колективу «Герц».

Привітав усіх присутніх заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул. Він наголосив: сьогодні розпочинається найбільша легкоатлетична подія року в державі.

Саме в Луцьку буде сформована національна команда, яка через місяць братиме участь в Чемпіонаті Європи, а потім відправиться на Олімпійські ігри.

«Тут ми визначимо склад команд, визначимо найкращих легкоатлетів і кращі результати сезону. І все це завдяки тому, що цей стадіон був реконструйований і став головню спортивною ареною країни. Ми відчуваємо, що нам раді в Луцьку і на Волині, відчуваємо турботу і бажання створити найкращі умови, щоб легкоатлети були успішними. Я вдячний всім, хто створив найкращі умови для проведення чемпіонату. Дякуємо владі міста й області, і особлива подяка Ігорю Палиці, який своїм небайдужим ставленням, своїм рішенням, зробив можливим це свято спорту», - звернувся він до учасників змагань, глядачів, суддів та гостей.

Своєю чергою, голова Волинської обласної ради, засновник Фонду «Тільки разом», Ігор Палиця,висловив сподівання, що ця спортивна подія буде не останньою у Луцьку. А розвиватися ще є куди.

«Я хотів би, щоб сьогоднішнє свято викликало у всіх тільки позитивні емоції. Хотів би, щоб звідси поїхали на олімпіаду наші волинські спортсмени. Я дуже зрадів, коли мені сказали, що до нас прибули спортсмени з Криму. І я хочу вам сказати: це тільки початок. Треба готелі, треба дороги, облаштування – і над цим слід працювати мешканцям всієї області. Дякую всім, хто брав участь у підготовці чемпіонату, і сподіваюся, що це - не останній чемпіонат України, який відбувається в Луцьку», - наголосив він.

Згодом, після урочистого відкриття, команди пішли готуватися до змагань. Адже попереду – найвідповідальніші миті в їхньому житті.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі