Село і люди: волинська глибинка крізь призму об'єктива. ФОТО

Джерело: Фейсбук
  1. Новина відноситься до:

Села у волинській глибинці не втратили своєї етнічної краси і шарму. Досі на хуторах, поблизу лісів можна побачити деревяні хатини, що постали мов з казок чи вигаданих історій. Досі - це жива історія волинського краю, історія чийогось життя. Неймовірно красиві фото старенької оселі на Волині опублікував у мережі Сергій Панько. 

 "Подорожуючи глухими куточкам Волині, можна побачити різне...
На днях з товаришем подорожували озерами північної Волині. Одну з ночей ночували в лісі біля озера Горіхове, в трьох кілометрах від білоруського кордону. Вночі десь зовсім поруч гавкав собака. Зранку пішов подивитись туди. 
Серед лісу на маленькій поляні стоїть стара хатина. В ній зовсім сама живе баба Настя, їй 86 років. Колись в неї в селі була хата, був чоловік і двоє дітей. Хата згоріла, з чоловіком прожила лише чотири роки - помер, поховала потім і дітей.
Бабусі з села Мале Горіхове допомогають їй: носять продукти, воду, хтось наколе дров. Саме Мале Горіхове теж ледь жевріє - з 20 хат 10 - порожніх.
Хата дуже стара, десь куплена і перевезена ще пів-віку назад. Єдине вікно виходить на стіну лісу... 
В селі на неї кажуть баба-калічка. Баба сама казала, що на неї находить "трясучка", і сьогодні трясе, і їй давно пора вже бути он там - показує рукою на невидимий цвинтар", - йдеться у дописі Сергія Палька. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі