Де на Волині не можна купатися

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

В Україні небезпечною  щодо лептоспірозу залишається фактично вся територія. Нещодавно повідомили про ускладнення епідемічної ситуації щодо цієї інфекції в Києві, де захворіло 12 осіб, 2 хворих померло.

У Волинській області захворювання реєструється щорічно у вигляді нерегулярних випадків, повідомляє інформаційне агентство  «Волинські новини».

Особливу загрозу щодо лептоспірозу несуть відкриті водойми, які забруднюються гризунами.

Згідно з результатами лабораторних досліджень, води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення 13% з досліджених проб не відповідають за мікробіологічними показниками, що вдвічі вище від показника минулого року.

За станом на 14 серпня власники пляжів встановили знаки заборони купання:

  • на річці Турія (Ковельський міський пляж),
  • в озері Ухо (пляж дитячого табору «Уховецьк»),
  • у штучному водоймищі міста Нововолинська (міський пляж),
  • у ставку в селищі Локачі.

Лептоспіроз – гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів. Люди заражаються лептоспірозом при купанні, рибальстві, споживанні зараженої лептоспірами води, харчових продуктів, під час догляду за хворими тваринами.

Щоб запобігти зараженню на лептоспіроз при відпочинку на природі важливо дотримуватись елементарних норм санітарії: при вживанні та приготуванні їжі використовувати лише заздалегідь приготовлену воду, або бутильовану, не вживати немиті овочі та фрукти та воду з відкритих водойм, а купатись необхідно тільки на спеціально відведених, облаштованих туалетами водоймах.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі