У центрі Луцька відкрили фан-зону

У центрі Луцька відкрили фан-зону
  1. Новина відноситься до:

Майже місяць – з 12 червня до 10 липня лучани матимуть змогу дивитися матчі «Євро-2016» на великому екрані.

Нагадаємо, Луцьк став 11 містом, де організували фан-зону.«Територія футболу» розташована в центрі Луцька, на Театральному майдані. Сьогодні, 12 червня, фан-зону офіційно відкрили.

Лучани вже змогли переглянути матч «Польща-Північна Ірландія», який завершився рахунком 1:0 на користь наших сусідів. До слова, ці команди є учасниками тієї ж групи, що й Україна, і наша збірна наступні ігри зіграє з ними.

Порівняно з «Євро-2012» фан-зона втричі менша, але організатори тішаться, що її все ж вдалося облаштувати. Організатори – громадська організація «Volfest», головний спонсор – ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536». Приблизний кошторис цієї ініціативи – близько 200 тисяч гривень.

Попередньо довелося здійснити тривалі переговори з каналами, які мають ліцензії на транслювання всіх матчів. На екрані, встановленому на місці «фонтану», транслюватимуться всі ігри «Євро-2016», у тому числі й матчі серії плей-офф, а ще – повтор найцікавіших зустрічей.

Фан-зона працюватиме щодня, але за хороших погодніх умов: якщо будуть несприятливі умови, трансляції не буде.

Отож, лучани мають змогу подивитися на фан-зоні: зустріч «Україна-Німеччина». На жаль, кажуть організатори, до відкриття чемпіонату не встигли. Проте, перший матч рідної збірної, у якій гратимуть і волиняни, лучани таки побачать на великому екрані.

На території діє BBQ-зона, де всі охочі можуть перекусити.

До слова, в міській раді обіцяли подумати над забороною продажу алкогольних напоїв в скляній тарі в прилеглих до фан-зони магазинах на час перегляду матчів задля безпеки. Але, поки що, такого розпорядження не надійшло, натомість, на території вже помітно, що лучани прийшли з пивом в скляній тарі. Сподіваємося, що лучани не будуть порушувати громадський спокій та стримуватимуть свої емоції, незважаючи на те, як зіграє наша збірна.

Присутній Луцький міський голова Микола Романюк пояснив, що в місті діє заборона продажу алкоголю «на виніс» з 22.00 у всіх торгових закладах міста.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі