У Луцьку до Дня Незалежності впорядкують рекламні вивіски

Джерело: ВРДНТУ
  1. Новина відноситься до:

Організацію рекламного оформлення торговельних закладів Луцька обговорили під час нарадиі представників влади і рекламних компаній, власників торговельних закладів і офісів.

Про це повідомляє ВРДНТУ.

Таку зустріч зумовило затвердження міською радою «Концепції розміщення та розвитку зовнішньої реклами в Луцьку» і «Порядку розміщення вивісок».

Яка ж реклама відтепер дозволена, а яка – ні?

Луцьким підприємцям і представникам найбільших торговельних організацій розповіли нові правила розміщення реклами в місті. Під час наради, яка відбулась у Центрі надання адміністративних послуг, із ними спілкувалися представники міської влади.

Зі слів начальника управління розвитку підприємництва та реклами Олександра Козлюка, 70% вивісок торговельних закладів у Луцьку є невдалими. Окрім цього, більшість з них встановили незаконно. Він також повідомив, що, ухвалюючи «Концепцію розміщення та розвитку зовнішньої реклами», міська влада вирішила зробити єдиний підхід до її оформлення. Олександр Козлюк наголосив: власникам, перед тим, як розміщувати рекламу чи вивіски, краще проконсультуватися, аби не витрачати гроші на те, що, можливо, доведеться демонтувати.

Під час наради йшлося, що відтепер у Луцьку заборонили завішувати вікна магазинів зовнішньою рекламою. Від підприємців також вимагають серйозного естетичного підходу до оформлення вивісок і написів.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв наголосив: реклама повинна гармоніювати барвами з фасадом будинку. Окрім того, відтепер на кожну вивіску потрібен паспорт, який можна отримати в ЦНАПі.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко закликав підприємців максимально врахувати положення розробленої концепції і до Дня Незалежності, особливо на центральних вулицях, навести лад із вивісками. З його слів, основна вимога до розміщення зовнішньої реклами – врахувати історичну й художню цінність архітектурних споруд.

Відповідно до нової Концепції, підприємці повинні використовувати зовнішню рекламу і вивіски, в яких буде мінімум бутафорії, ядучих кольорів і площі. За фактом незаконно встановлених об’єктів зовнішньої реклами комунальне підприємство «Луцькреклама» складатиме акти, підприємців штрафуватимуть.

Підприємці занепокоєнні зміною правил розміщення реклами. На їхню думку, в Концепції багато незрозумілої інформації, яку потрібно уточнювати.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі