Квіткова підробка: що продають під виглядом розсади квітів?

  1. Новина відноситься до:

До редакції «Хронік Любарта» звернулися лучани, аби попередити містян: не станьте жертвою квіткових шахраїв.

А історія ось яка. Днями в дворі між будинками 17 та 19 по вулиці Степана Бандери помітили осіб, найімовірніше, ромської національності. Молоді люди длубали клумбу у дворі, видирали з корінням лепеху (аїр).

«А нам дозволили», – відповідали вони на запитання тутешніх. І дійсно, сусідка, яка доглядає за квітником, дозволила попрацювати на землі. «Волонтери-квіткарі» тій пояснили, що їм треба рослина, а натомість вони облагородять клумбу. Рослини вони повиривали, вершечки покидали тут же ж, а коріння забрали.

Ось тут орудували волонтери-квіткарі
Ось тут орудували волонтери-квіткарі

По собі прибиральники ентузіасти залишили купу бадилля
По собі прибиральники ентузіасти залишили купу бадилля

Яке ж здивування було жителів Бандери, коли ті випадково зустріли циган на ринку. Вони торгували корінцями лепехи, які були розкладені по різним ящиках. І на кожному ящику висіло роздруковане зображення квітки. Мовляв, це корінь саме тієї рослини. Про те, що це лепеха – ані слова. Ціна питання – 10 гривень за корінець.

Фото надали редакції "Хронік". Світлина зроблена на Центральному ринку
Фото надали редакції "Хронік". Світлина зроблена на Центральному ринку

Один корінь - різні квіти. Чудеса ботаніки!
Один корінь - різні квіти. Чудеса ботаніки!

«Найсмішніше, що корінь один і той же ж, а роздруківки різних квіток. Питаю: де взяли? Кажуть, що в інтернеті замовляли», – обурюються співрозмовники.

Жодних документів, звісно, ці продавці не мають. На Центральному ринку таких точок нарахували чотири. «Хронікам» 9 та 10 червня не вдалося відшукати цих продавців.

Можливо, їх вже зігнали місцеві торговці. Однак, як стало відомо спритників на днях бачили на ринку у Ківерцях. При цім вони продають там розсаду магнолії за 100 грн, хоча справжня коштує в межах 300-от.

Спритність рук і «ніякого шахрайства»: до корінців рослини (можливо, тої ж таки лепехи) акуратно і ледь помітно прикріплені листочки справжньої магнолії. І люди – купують!

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі