На Волині реконструювали бій часів Першої світової

На Волині реконструювали бій часів Першої світової

Близько 30 осіб вчора, 5 червня, а це військові реконструктори з різних областей – Волинської, Львівської, Рівненської, Хмельницької, Київської – на окраїні міста Ківерці, неподалік озера Молодіжне, під відкритим небом реконструювали події Луцького прориву 1916 року, який ще відомий як Брусиловський прорив.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини

Як розповів керівник військово-історичної групи «Азимут» Володимир Патрай, на імпровізованому полі бою зібралися, так би мовити, фанати з вивчення військової історії. Це військові реконструктори, які відтворюють тогочасні події без будь-якої політичної пропаганди, а реальні події зі зброєю, в наступі, обороні, в окопі – все те, що пережили наші прадіди.

«Перша світова війна тривала з 1914 по 1918 роки. Саме на території Волині та й, мабуть, за весь період війни Луцький прорив – це чи не найбільш відома подія. Все відбувалося на території і нинішнього Ківерцівського району. Під час реконструкції бою ми використовували не бойову зброю, але це аналоги тогочасної зброї, і стріляли ми холостими набоями», - розповів Володимир Патрай.

Зі слів пана Володимира, він у військово-історичній групі «Азимут» з 2009 року. За цей час разом із однодумцями відтворили чимало подій Першої і Другої світової воєн.

«Наприклад, торік у Ківерцях ми відтворили життя міста за період з 1939 по 1947 рік. Тобто, за короткий час вдалося здійснити насичений на події історичний екскурс», - пригадує Володимир Патрай.

Наприкінці заходу всіх учасників реконструкції Луцького прориву нагородили подяками за участь.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі